Magazin
22 ogledov

Kaja Draksler jazzira turški etno

Skladbe na albumu sta sostanovalki Kaja in Sanem najprej izvajali v duetu, nato Žurnal24 main
Nocoj bo v Cankarjevem domu nastopila uspešna slovenska pianistka Kaja Draksler. S kvartetom Acropolis bo predstavila najnovejši izdelek, album Türkü.

Kaja Draksler bo s kvartetom Acropolis predstavila najnovejši izdelek, album Türkü, ki je nastal v sodelovanju s turško pevko Sanem Kalfa.

Nove skladbe z albuma, na katerem se sestav spogleduje s turško glasbeno dediščino, bodo v živo zazvenele drevi ob 20.30 v sklopu Cankarjevih torkov v Klubu CD.

Ljudske pesmi v preobleki jazza
Album Türkü prinaša osem skladb, večinoma sodobnih, jazzovskih priredb turških ljudskih pesmi, ena skladba pa je avtorsko delo bobnarja kvarteta Acropolis Kristijana Krajnčana. Spremljevalno skupino pianistke Drakslerjeve sicer sestavljata še kitarist George Dumitriu in Goran Krmac na tubi.

Skladbi na albumu sta sostanovalki Drakslerjeva in Kalfa najprej izvajali v duetu, nato pa sta k projektu pritegnili še ostale člane kvarteta Acropolis.

 

Študij zaključila z odliko
Drakslerjeva in Krajnčan sta prejela tudi najboljši oceni ob zaključku študija in se s tem pridružila dvema študentoma, ki sta bila v zgodovini Konservatorija princa Klausa deležna takega uspeha. Kvartet Acropolis je konec avgusta nastopil tudi v elitni amsterdamski koncertni hiši Concertgebouw.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.