Magazin
166 ogledov

Kako dolgo verjeti v Božička?

Otrok naj Božičku napiše posebno pismo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Odraščanje otrok se kdaj zdi še vedno prehitro, sploh ko nehajo verjeti v čudeže. Ali, če sploh, povedati otroku resnico o prijaznem možu, ki nosi darila?

Starši se pogosto soočajo z raznoraznimi vprašanji otrok, v prazničnem času pa si nikakor ne želijo slišati stavka: "Ali je Božiček resničen?" Vedno tako ostaja dilema, kako odgovoriti na takšno vprašanje. Ali otroku, kolikor dolgo se da, prihraniti svet odraslih ali pa je morda že čas, da odraste?

Še težje je, če eden od staršev želi otroku povedati resnico, saj se mu pri njegovih letih zdi prikrivanje že smešno. Drugemu staršu pa takšna laž vsekakor ni napačna ter si misli, da ni nič narobe, če otrok verjame, da se Božiček s svojim obilnim trebuhom vendarle spusti skozi dimnik in prinese darila.

Božič prinese svoj čar, Božiček pa ga samo še začini. In če otroci verjamejo v čudež, jim bo prihranjeno še tako veliko razočaranje.

Kaj narediti, da bo otrok še naprej verjel:

  • Peljite ga v nakupovalni center, kamor pride Božiček na obisk. Bodite zraven, ko mu bo otrok povedal vse svoje želje.
  • Skupaj z otroki Božičku napišite pismo. Povejte jim, da boste pismo nato odnesli na pošto.
  • Kupite vsaj eno od daril, ki si jih je vaš otrok zaželel v pismu, ki ga je napisal Božičku.
  • Otrok naj še na poseben seznam napiše, kaj si želi za božič. Ko zavijate obe darili, naj bo darilo od Božička zavito drugače, ima pa naj prav posebno sporočilo za vsakega otroka posebej.
  • Na božični večer pri jelki za Božička pustite mleko in piškote, a ne pozabite do jutra vsega pojesti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.