Magazin
957 ogledov

Kako izrezljati bučo?

buča, noč čarovnic
1/6
Shutterstock
Brez vsaj ene srhljive buče ni noči čarovnic. Če ste bili do sedaj pri rezljanju manj spretni ali če se boste rezljanja buč lotili prvič, vam ponujamo nekaj praktičnih nasvetov.

1. korak: Izberite bučo, ki vam po obliki in velikosti ustreza najbolj. Bučo po potrebi nežno očistite s ščetko in vlažno krpo.

2. korak: Na vrhu buče okoli peclja narišite krog in ga izrežite z nožem. Izrezan krog bo služil kot pokrov buče, skozi katerega boste bučo očistili in vanjo vstavljali svečke. Pokrov naj bo dovolj velik, da boste v bučo brez težav segli z roko.

3. korak: Pomembno je, da notranjost buče dobro očistite. To boste najlažje naredili kar z roko, ki jo zaščitite s plastično rokavico, za čiščenje ostankov s sten buče pa si pomagajte z večjo žlico.

4. korak: Če boste z bučo okrasili balkon, teraso, vrt ali okolico hiše vam svetujemo, da manjši krog izrežete še na spodnji strani buče – tako boste preprečili, da bi se v buči v primeru dežja nabirala voda.

5. korak: Na vrsti je risanje. S flomastrom na bučo narišite želen obraz, napis ali karkoli drugega. Oči, nos in usta naj bodo dovolj velika, prav tako vsi drugi detajli, saj bo tako rezljanje z večjim nožem enostavnejše. Nekaj idej buč z različnimi izrazi poiščite v galeriji.

6. korak: Za rezanje uporabite nož, ki je dovolj močan, oster in velik – odvisno od velikosti buče. Sledite linijam, ki ste jih narisali na bučo.

7. korak: Izrezljana buča bo še lepša, če jo boste premazali z nekaj kapljicami olja.

8. korak: Za pravi učinek v bučo ne pozabite vstaviti čajne svečke.

Želimo vam prijetno ustvarjanje!

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.