Magazin
13 ogledov

Kako jih zabavati med potovanjem?

Otroke je treba ves čas zabavati. Žurnal24 main
Otroci se sicer hitro navdušijo nad novimi dogodivščinami, res pa je, da so daljša potovanja za njih dolgočasna in utrujajoča. Ponujamo nekaj nasvetov, kako z malčki preživeti daljšo pot.

Ne glede na vrsto prevoza je najbolje, da vašemu malčku priredite scenarij poti vnaprej. Če se recimo odpravljate na morje, si dan ali dva prej priskrbite "material“ z morskimi motivi ali lutkami. Na letalu, avtomobilu ali ladji se boste pač za nekaj ur, odvisno od dolžine poti, spremenili v animatorja, otroku pa s tem skrajšali neskončne minute dolgočasja. Poskrbeti morate, da vaše predstave ne bodo trajale le pet minut, saj v tem primeru ne boste rešili osnovnega problema. Tridesetminutna nadaljevanka v petih delih bi morala zadostovati, da prispete na želeno lokacijo, brez pritoževanja, jokanja in slabe volje.

Prstna igra
Lutke na rokah ali prstih so izvrstno razvedrilo v avtu ali na letalu. Vsak prst ima lahko svojo vlogo z različnim motivom, zato je igra toliko bolj zanimiva in pestra. Izvrstne morske motive za malo denarja dobite v med Slovenci vedno bolj priljubljeni Ikei.

Prepevanje

Otroci ljubijo glasbo in živahne ritme. Prepevanje je najboljša oblika zabave na potovanju z avtom ali avtodomom. Potrebujete le nekaj cd-jev z otroško glasbo, če pa imate posluh in smisel za ritme, lahko ustvarjajte glasbo s kakšnim inštrumentom in svojo malo zvezdo na zadnjem sedežu. Takšne zabave ne priporočamo na letalu ali pri potovanjih z javnim prevozom.

Odkrivanje krajev
Malo starejši otroci, ki že poznajo osnove geografije, bi bili navdušeni, če bi potek poti opisovali in odkrivali skozi kraje in pokrajino, ki beži mimo. V tem primeru potrebujete le nekaj predznanja o lokacijah, ki jih imate na poti in seveda pripovedovalsko žilico. Izogibajte se opisovanju v dveh stavkih in preveliki tišinski pavzi. V pripovedovanje lahko vključite tudi živali, ki so značilne za posamezen kraj. V pomoč bo kakšna enciklopedija ali National Geographic Junior.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.