Magazin
31 ogledov

Kako jo po porodu spraviti v posteljo

seks Žurnal24 main
Uravnavanje otrokovih potreb z vašimi zna biti težko, a je lahko povsem preprosto, če se s partnerjem res potrudita. Ameriška spletna stran AskMen je s pomočjo šestih mam globlje raziskala to temo, in kako lahko moški po prvem porodu dobijo nazaj svojo ženo.

Moški, zelo boste presenečeni, ampak velika večina novopečenih mamic tako kot vi že komaj čaka, da spet skočijo med rjuhe. Vi morate stori le:

Bodite potrpežljivi
Po devetih mesecih nosečnosti, dolgih urah rojevanja in neštetih neprespanih nočeh, je seks zadnja stvar, ki si jo ženska želi. "Večina žensk potrebuje približno šest mesecev, da si spet zaželi seksa. Njeno telo se mora odpočiti od rojevanja in vsega napora, ki ga je prestajala med nosečnostjo," pojasnjuje ena od mamic. "Za nekatere ženske je to obdobje celo daljše, odvisno od komplikacij pri porodu in nosečnosti, nekatere trpijo tudi za poporodno depresijo."

Ravno zato je zelo pomembno, da se moški ves čas pogovarja s svojo ženo in tako skuša razumeti, kao se počuti. Skupaj naj se tudi dogovorita, kdaj bosta pripravljena na nove posteljne radosti. "Ženska si bo zaželela spolnosti, ko bo srečna, ko ne bo jokala brez pravega razloga in ko bo spet začela skrbeti zase in za svoje telo," pravi druga mamica. "Ko se hormoni umirijo, je pripravljena. Vi jo le opazujte in poslušajte."

Osvajajte jo
"Po nosečnosti imajo skoraj vse ženske težave s samozavestjo, zato ji morate dati vedeti, da je to vse v njeni glavi, ne v vaši. Pokažite ji, da vas še vedno privlači," pravijo novopečene mamice. "Pomembno je, da ji dajete komplimente in da izve, da je za vas še vedno zelo lepa ženska."

Komplimenti pa so le en del enačbe. Mnoge ženske se odzivajo tudi na druge oblike zapeljevanja. "Obožujem, ko me mož objame brez razloga, ali potreplja po zadnjici. To me spominja na čase, ko še nisva imela otrok, ko sva hodila na zmenke in se imela lepo," pravi ena od mamic. "Moramo vedeti, da smo za svoje partnerje v prvi vrsti še vedno ženske, šele nato matere."

Spravite jo iz hiše
Za veliko mamic dom kar nekaj časa predstavlja veliko stresa. Pred njimi so ves čas kupi umazanega perila, posode, delo leži povsod. Zato je zelo pomembno, da svojo ženo čimprej spravite ven, kjer lahko spet zasije. "Čas, ki ga preživim izven hiše in stran od otrok, mi definitvno pomaga. Vsem mamam priporočam, da z možem vsaj enkrat na teden preživita čas zunaj. Ponovno se začneš spoznavati," so prepričane mamice.

Ob tem zelo pomagajo tudi mini počitnice, ki naj trajajo vsaj dva dni. "Z možem sva šla prvič po porodu sama na počitnice, ko je bil najin sin star štiri mesece. Sprva sva govorila o sinu in o starševstvu, potem pa sva se vse bolj posvečala le drug drugemu," pravi ena od mamic.

In če vam še to ne pomaga, spijte kakšen kozarček.

Razkazujte svoje očetovske sposobnosti
Mnogim ženskam, ne le materam, se zdi moški, ki zna poskrbeti za svojega sina in se z njim zabava, zelo seksi. "Partner, ki zna biti pravi oče in je pri tem odgovoren, je zelo, zelo seksi," pravijo ženske. Hkrati je to skoraj nuja, saj ne morete pričakovati, da bo ženska pri volji za seks, če bo ves čas utrujena. "Ne morem sama letati po hiši in pospravljati, hraniti otroka, ga kopati in preoblačiti. Če ti mož pri tem pomaga, je že na dobri poti."

Izkoristite nagon
Čeprav si morata zaradi vseh obveznosti dobro organizirati svoj čas, poskusita vseeno prisluhiti nagonu, ko se ta oglasi. Kadarkoli se to zgodi. "Predlagam, da se mu takoj odzoveta, ker se to ne bo zgodilo pogosto. Morata ga izkoristiti, posebej zato, ker se lahko vsak čas zbudi otrok in se bosta spet morala preleviti v starša. Izkoristita vsak prosti trenutek, ko vajin otrok spi," so še dodale mamice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.