Magazin
170 ogledov

Kako opremiti sobo za novorojenčka

Sobica Shutterstock
Ste v veselem pričakovanju? Ponujamo nekaj nasvetov, kako opremiti sobico za novega člana družine.

Naj bo tematska 

Odločite se za en stil in na ta način dekorirajte celo sobo. Izbor tem je ogromen, od živalic iz džungle do živalic s kmetije, morski pridih, umirjena narava, roza stil za male princeske,…

Pohištvo naj bo svetlo in multifunkcionalno 

Obvezna oprema ko se vrnete iz porodnišnice je: previjalna miza, koš za plenice, posteljica, prostor za shranjevanje oblačilc in pripomočkov ter stol za gugalnik. Vse se da seveda tudi improvizirati, če imate premalo prostora. Previjalno mizico lahko naredite na pralnem stroju, dojite lahko tudi v svoji postelji ali na kavču, otrok pa lahko prve mesece spi tudi pri vas – vse je seveda izbira posameznika. Ko kupujete pohištvo, pa naj bo svetlo in po možnosti multifunkcionalno, da raste z otrokom in ne boste imeli prevelikih stroškov. Previjalna miza, ki se spremeni v predalnik, posteljica naj ima premično dno (ko otrok zraste, ga znižate) in premično stranico (tako lahko kasneje sam zleze s postelje).

Poskrbite za varnost 

Varnost je na prvem mestu, zato preverite standarde kakovosti pohištva in ostalih pripomočkov. Še posebej nevarna je posteljica. Pazite na izbor materialov, naj bodo čimbolj naravni. Ležišče mora biti čvrsto, da se otrok z noskom ne pogrezne vanj, vzglavnika novorojenček ne potrebuje. Prav tako bodite previdni s plišastimi igračami ali blazinami, saj se otrok z njimi lahko zaduši. V prvih mesecih otročiček potrebuje predvsem vašo toplino, za igrače bo še čas. Nad posteljico ne nameščajte nobenih polic, prav tako naj ne bo v bližini zaves. Preverite tudi stabilnost in da ima dovolj visoko varovalno ograjo.

Dobra organiziranost – vse pri roki 

Z dobro organiziranostjo si boste marsikj olajšali. Najbolje, da imate ob previjalni mizi vse na dosegu roke: oblačilca, kremice, ostale negovalne pripomočke. Otrok nikoli ne pučajte na previjalni mizi brez nadzora!

Bodite kreativni 

Z malo truda, domišljije in ročnih spretnosti, lahko naredite čudeže in dodate sobici osebni pridih. Poleg tega so ročne dejavnosti tudi sproščujoče, tako da izkoristite zadnji mesec pred velikim dogodkom. Uporabite otroške stenske nalepke, naredite okvirje za slike, razne obešanke, zašijte blazine, spletite odejo….karkoli vam srce poželi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.