Magazin
105 ogledov

Kako organizirati rojstnodnevno zabavo

zabava Shutterstock
Ob praznovanju naj bodo v ospredju želje vašega otroka in ne vas.

Organizacija. Ko se približuje otrokov rojstni dan, veliko staršev postane vznemirjenih. Da temu ne bo tako, se organizacije lotite premišljeno in z načrtom.

1. Čas in lokacija

Boste praznovali doma ali v najeti dvorani? Idealen čas za praznovanje je seveda konec tedna, a če vam to ne uspe, razmislite, kdaj približno starši povabljenih otrok končajo službo, ali boste vabili samo otroke ali tudi starše, če so otroci mlajši, pa zabavo organizirajte dovolj zgodaj, da ne bodo zaspani. Skratka poiščite datum in uro, ki bosta optimalna za vse.

2. Postrežba

Preden razmislite o tem, kaj boste dali na mizo, si določite znesek, ki ga boste zapravili za praznovanje. Otroku je seveda najpomembnejša torta; naročite jo pravi čas, če jo boste delali sami, pa naj pri pripravi sodeluje tudi otrok. Zadnje čase so na zabavah zelo priljubljeni tako imenovani cake popsi, mini tortice na paličicah, ki jih otroci preprosto vzamejo v roke, dobite pa jih v vseh mogočih oblikah, tudi v obliki risanih junakov. Pred izbiro prazničnih prigrizkov pa se pri povabljencih pozanimajte, ali so alergični na katero vrsto hrane.

3. Tema in program

Starejši otroci imajo radi igro vlog, zato jim pripravite tematsko praznovanje, ki pa naj bo primerno za oba spola. Če bi deklice rade praznovale v pravljični deželi, naj bodo dečki vitezi. Če si fant želi gusarske zabave, so dekleta lahko recimo morske deklice. Pomembno je, da pri organiziranju poslušate otrokove želje, saj je to njegov dan, ki mu mora ostati v čim lepšem spominu. Če sami nimate idej za igre, najemite animatorja ali prosite druge starše, naj vam pomagajo pri programu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.