Magazin
30 ogledov

Kako otroku izberete ime?

Je bolje Ema ali Pija? Žurnal24 main
Nekatere ženske že od malih nog vedo, kako bo ime njihovim otročičkom. Druge se za ime odločijo v zadnjem trenutku v porodnišnici.

Kako se lotite izbora imena?
Ker je izbor imena pogost vir spora med partnerjema, je najbolje, da se ga lotite z nasprotne smeri. Začnita pri imenih, ki vama nikakor niso všeč, in jih takoj izločita iz igre. Potem naštejta imena, ki so vama všeč. Odločiti se bosta morala za način oziroma ključ, po katerem bosta ime izbirala – bo ime klasično, trendovsko ali morda takšno, ki v sebi nosi simbolni pomen? Za takšne začetke si je zelo dobro izposoditi knjigo otroških imen.

Pričakujete dvojčka?
V takšnem primeru se poimenovanje še dodatno zaplete, saj se morate odločati za dva. Najpomembneje je, da se najprej odločite, ali boste otrokoma dali podobni ali zelo različni imeni. Ju boste poimenovali po abecedi, tako kot sta se rodila? Strokovnjaki predlagajo, da dvojčkov ne poimenujete z enakimi začetnicami, saj se lahko primerjava njunih imen sprevrže v medsebojni boj, čigavo ime je več vredno.

 

Preberite še:

Popolna rojstnodnevna zabava

Kako ukrotite otroški jok?

Čudne navade majhnih otrok

Posebna otroška imena
Sprememba v poimenovanju otrok je v zadnjih dvajsetih letih zelo izrazita. Imena se ne držijo več nujno konvencij spola, poleg tega v poimenovanje vdirajo tuja imena in imena raznih zvezdnikov ter takšnih in drugačnih idolov. Bodite le uvidevni do malčka, ki bo moral s takšnim imenom prebroditi vrtec in osnovno šolo, kjer so otroški jeziki najbolj nabrušeni. Ime je lahko redko, posebno in eksotično, vsekakor pa naj ne bo takšno, ki kar kliče po zbadanju in norčevanju.

Končni rezultat?
Večina ljudi pravi, da novorojenemu otroku nekatera izbrana imena pristajajo, druga pa spet ne. Vsekakor je pametno, da o imenu svojega malčka razmišljate vnaprej. Resnica pa je takšna, da ste lahko stoodstotni, da bo vaši deklici ime Pija, vendar bo ob rojstvu privekala na svet spominjajoč na Emo. In takšno bo zelo verjetno tudi njeno ime.

Jutri pa vsekakor ne pozabite prebrati nadaljevanja članka, saj smo se pozanimali, katera so najpogostejša imena slovenskih otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.