Magazin
155 ogledov

Kako poceni do Madrida?

Madrid
1/6
Gašper Završnik
V Madrid se lahko v poletnih mesecih iz Trsta odpravite že za nekaj manj kot 150 evrov, muzeje pa si lahko ogledate brezplačno.

Madrid je v primerjavi z nekaterimi drugimi zahodnoevropskimi prestolnicami žepu prijazen, še posebno če poznate nekaj trikov. Z nizkocenovnim prevoznikom poletite do Valencie, od tam pa se z avtobusom odpeljete do Madrida. Iz Milana pa lahko v špansko prestolnico poletite za dobrih 80 evrov.

Muzej Prado

V osrednjem španskem muzeju, ki ga na leto obiščejo skoraj trije milijoni obiskovalcev, so med drugim razstavljena dela Rubensa, Tiziana in španskih slikarjev Velázqueza ter Goye. Zbirko sestavlja več tisoč del, zato si ne zadajte preveč ambicioznih načrtov, da bi jo v nekaj urah videli v celoti; nikakor pa ne spreglejte Velázquezove mojstrovine Spletični. Muzej lahko brezplačno obiščete od ponedeljka do sobote med 18. in 20. uro ter ob nedeljah med 17. in 19. uro.

Kraljeva palača


Palacio Real je največja kraljeva palača v Zahodni Evropi. Danes služi le kot protokolarni objekt, saj kraljeva družina, katere priljubljenost med Španci pada, živi na obrobju mesta. Palacio Real si lahko brezplačno ogledate vsako sredo in četrtek popoldne. Sprehodite se tudi po vrtovih palače in obiščite bližnjo katedralo Almudena.

Palača Cibeles

Trg Cibeles z istoimensko palačo je ena izmed bolj prepoznavnih turističnih točk v španski prestolnici. Obisk palače, verjetno najveličastnejše stavbe v Madridu, je brezplačen – vsakih 15 minut pa se lahko povzpnete na vrh stolpa, od koder se odpre krasen razgled na zelene madridske avenije in park Retiro.

Muzej Reina Sofía

V stalni zbirki muzeja moderne umetnosti Reina Sofía so na ogled dela Pabla Picassa, Salvadorja Dalíja in Joana Mirója ter drugih pretežno španskih umetnikov. Največ pozornosti je brez dvoma deležna Picassova Guernica, ki jo je naslikal kot odgovor na nemško bombardiranje baskovske vasice. Muzej je za brezplačne obiske odprt od ponedeljka do petka po 19. uri ter ob nedeljah med 15. in 19. uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.