Magazin
97 ogledov

Kako povečati majhno stanovanje

stanovanje, pohištvo, garnitura Shutterstock
Če nimate ravno vile, je vsak kvadratni meter stanovanja še kako pomemben. Zato je dobro vedeti, kako najbolje izkoristiti prostornino vašega doma in ga vizualno povečati.

Življenje v majhnem stanovanju je lahko prav prijetno in zabavno, če znate dobro uporabljati prostore. Sobe morajo biti za udobno bivanje izkoriščene maksimalno, kar pa lahko dosežete s pravilno postavitvijo pohištva in igro barv. Z nekaj triki bo vaš majhen domek postal velik dom.

Uporabljajte svetle barve

Svetlejše barve odprejo prostor in ga tako optično povečajo. Zelo pomembno je tudi, da sta preproga in postelja v isti barvi, saj barvitost vizualno zmanjšuje prostor. Strop naj bo vedno v beli barvi, nikoli pa med njim in steno ne povlecite bele linije, saj bo strop tako videti nižji, kot je.

Police so vedno dobrodošle

Vsi vemo, da prostora za vse naše stvari ni nikoli dovolj, zato stene dobro izkoristite za postavitev polic. Naj bodo nad posteljo, televizijo ali računalnikom. Enostavne police, na katere lahko postavite knjige, spominke ali igrače, so vedno dobrodošle. Vse stvari bodo na dosegu roke, hkrati pa bodo popestrile prostor. Pazite le, da polic ne bo preveč.

Predali pod posteljo

V majhnih sobah je važen vsak milimeter, zato je zelo praktično, če ima vaša postelja prostorne predale, kamor lahko pospravite posteljnino, obleke in kakšne modne dodatke.

Pohištvo na kolesih je zelo praktično

Na poti do optično večjega stanovanja vam bo pomagalo pohištvo na kolesih, ki je zelo praktično. Tako boste lahko brez večjega napora pohištvo prestavljali iz sobe v sobo, še posebej pa je priročno, kadar se vam bo zahotelo preurediti celotno stanovanje.

Omare do stropa

Pravilna postavitev pohištva je v majhnem stanovanju zelo pomembna, predvsem pa morate paziti na to, da prostor ne bo prenatrpan. Ravno zato si namesto dveh nizkih omar raje omislite eno višjo, ki sega do stropa. Izogibajte se tudi velikim sedežnim garnituram.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.