Magazin
48 ogledov

Kako preživeti družino z enim dohodkom

Je sploh mogoče preživeti z enim dohodkom? Žurnal24 main
Morda ste se odločili, da bo eden od staršev ostal doma in vzgajal otroke, ali pa ste nenadoma ostali brez službe. Kakorkoli, treba bo preživeti z enim dohodkom. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako preživeti.
1. Sprememba obresti kreditov
Preverite, ali lahko spremenite obroke in obresti za vračilo svojega kredita. Poskusite povečati dobo odplačevanja in tako zmanjšati mesečne stroške.

2. Prodajte drugi avtomobil
Če plačujete kredit za dva avtomobila, poskušajte enega prodati. Morda se lahko vozite skupaj ali uporabljate potniški promet. Privarčevali boste denar za popravila, stroške vzdrževanja in odplačilo kredita.

3. Odstranite nepotrebne stroške
Sem spadajo razne naročnine na revije, ki jih niti nimate časa prebrati, izposoja DVD-filmov, ki jih ne pogledate do konca in podobno.

4. Preverite stroške za nakup živil
Živila so še en strošek, ki ga lahko bistveno zmanjšamo. Začnite si delati mesečne ali tedenske menije in glede na njih pripravite nakupovalne sezname. Tako boste res kupili samo tisto, kar potrebujete.

5. Delajte doma
Pri svojem delodajalcu preverite, ali lahko svoje delo opravljate od doma. Prihranili boste stroške prevoza in varstva otrok.

 

Preberite še:

6. Uporabite kupone s popusti
Morda se vam zdi, da so popusti na kuponih, ki jih dobite pri nakupih v trgovinah z živili, premajhni, da bi se ukvarjali z njimi. Vendar lahko z malo organizacije veliko prihranite pri počitnicah za vso družino, nakupih neživilskih izdelkov in podobno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.