Magazin
322 ogledov

Kako pripraviti pogačo za ptice?

ptič Shutterstock
Prehrana ptic pozimi: krmilnice napolnite zjutraj. Najbolj univerzalna hrana za ptice so sončnična semena, a lahko jim ponudite tudi suh kruh in gnilo sadje.

Ptice so letošnjo zimo, kar se hrane tiče, še posebno prikrajšane, saj narava ni obrodila v tolikšni meri kot prejšnja leta,” pravi naravoslovec in poznavalec ptic Ivan Esenko.

Pticam lahko zato najhujši mraz pomagate prebroditi z domačimi krmilnicami, v katere nasujete sončnično seme, ki je najbolj univerzalna hrana za večino ptic pri nas. Po Esenkovih besedah lahko pticam ponudite še suh kruh in gnilo sadje, vendar pa poskrbite, da je domača krmilnica vedno polna zjutraj, saj je “zajtrk” za ptice najpomembnejši obrok. Pticam občasno ponudite tudi pogačo, ki jo preprosto pripravite doma. V mesnici kupite goveji loj (maščobo), ga stopite in vanj dodajte sončnična semena. Zmes prelijte v kalup in dodajte vrvico, za katero boste ohlajeno pogačo obesili na bližnje drevo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.