Magazin
14 ogledov

Kako ravnati z lenimi zaposlenimi?

Lene zaposlene je treba prijeti v roke! Žurnal24 main
Nekateri zaposleni so pridni kot mravlje, drugi pa več časa preživijo ob kavicah, na kosilu, med iskanjem po internetu ali doma na bolniškem dopustu. Včasih je odpoved edina rešitev ...

Pogosto pa se da problem rešiti z domiselnim pristopom.

Prvi korak

Ocenite razmere. Zabeležite si dolžino odmorov za kavo in kosilo. Preverite, ali delo ostaja neizvedeno in ali so projekti zaradi delavčeve lenobe ogroženi.

Drugi korak
Soočite se z zaposlenimi, ko imate dovolj dokazov. Pogovorite se z njimi in jih povprašajte po razlogih za slabo delo ali odsotnost. Ugotovite, ali obstaja objektiven razlog za lenobo.

Tretji korak

Postavite dejanske cilje in roke, ki jih mora zaposleni izpolniti. Redno preverjajte, ali dosega cilje. Zaposleni morajo razumeti, da lahko izgubijo službo, če ne bodo izpolnjevali vaših pričakovanj.

Četrti korak

Zaposlenemu priskrbite vsa orodja, ki jih potrebuje za izpolnitev naloge. Pogosto zaposleni niso leni, samo nimajo pravih orodij. Poskrbite, da so računalniki in druga orodja dovolj dobra, da zaposleni lahko nalogo opravi dobro in v ustreznem času.

Peti korak

Spodbujajte zaposlene k postavljanju organizacije in prioritetnih nalog. Včasih se zaposleni v kupu nalog samo ne znajdejo in se zato zdijo leni.

Šesti korak

Sestanite se z zaposlenim po izteku roka za izvedbo naloge. Pogovorita se o napredku, ki je bil storjen, in o področjih, ki bi jih moral še izboljšati. Na žalost je to tudi čas, ko je treba zaposlenega odpustiti, če ni pokazal nobenega napredka.

Sedmi korak
Za naprej določite periodična srečanja, na katerih boste opravljali redne preglede opravljenega dela z zaposlenimi. S tem jih boste spodbudili k delu.

Pomembno!

  • Z zaposlenim se vedno sestanite na samem. Nihče ne želi biti izpostavljen, ko se ga ocenjuje.
  • Leni delavci imajo negativen vpliv na moralo v pisarni, zato ne odlašajte z reševanjem težave.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.