Magazin
31 ogledov

Kako reči hvala?

Za darilo smo običajno hvaležni. Kaj pa, če nekdo nima denarja? (Foto: iStockpho Žurnal24 main
Čeprav morda neradi hvalite svojo ekipo, ker se bojite, da bo potem manj učinkovita, morate to za dobro opravljeno delo vedno narediti. Vsaj za motivacijo!

Se zavedate, da je ekipa, ki stoji za vami, odlična, pa ji tega nikoli ne poveste? Kako pravzaprav znate reči hvala? Veste, da brez njihove pomoči ne bi dosegli toliko, kot ste? Potem se ekipi zares zahvalite. To bo o vas, kot vodji, veliko povedalo.

Ste že kdaj uspešno prestali vse roke in zaključili projekt? Tudi če ste zboleli ali pa vas ni bilo v službo, so namesto vas dvigovali telefone in poskrbeli, da je delo potekalo nemoteno? Potem je razlogov za zahvalo več kot dovolj. Kako se jim torej lahko zahvalite?

Zahvala naj bo javna
Ljudje cenijo, če se jim zahvalite v javnosti, pred vsemi. Če boste to naredili pred drugimi zaposlenimi v podjetju še toliko bolje. Tako boste zgradili pomembno vez med vami in vašimi sodelavci, ki bo temeljila na zaupanju in ponosu. Ekipa vam bo ostala zvesta in hvaležna za vaše besede. Čeprav morda tega ne bodo pokazali navzven, bodo zelo ponosni na vaše besede, ki bodo namenjeni njim.

Izpostavite zasluge
Posebej povejte, kdo se je pri projektu najbolje odrezal in predajte zasluge. Prav je, da ljudje vedo, da to niste bili samo vi, temveč da vam je delo pri določeni nalogi uspelo skupaj z vašimi podrejenimi oz. z vašimi sodelavci. Zato poudarite tudi osebe, z imenom in priimkom, ki so najbolj zaslužne, da ste uspešno prestali nalogo.

Pohvalo zapišite
Tako se osebno dotaknete osebe, ki je za uspeh zaslužna. To lahko naredite preden njegovo oz. njeno ime poveste na glas. Prav je, da oseba, ki je zaslužna za dobro opravljeno nalogo to ve in se tega tudi zaveda. Morate ji dati občutek pripadnosti in občutek, da je bilo delo dobro narejeno.

Vprašajte po vloženem delu
Vsakega posebej, ki je del vaše ekipe, vprašajte, kaj mu je bilo najbolj všeč, koliko dela je vložil v to in kako misli, da bi bilo delo naslednjič še hitreje in bolje opravljeno. Prav je, da se s svojimi sodelavci pogovarjate, saj imajo tudi oni zelo dobre predloge, ki vam bodo prišli prav pri naslednjem projektu.

Nagradite jih
Svojo ekipo morate nagraditi. Če že ne gre s stimulacijo, jih peljite na popoldansko druženje, pijačo ali kaj drugega, s čemer boste proslavili dobro opravljeno delo. Tako se boste nekoliko sprostili, si oddahnili in morda že kovali načrte za naslednji projekt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.