Magazin
2485 ogledov

Kako se dobro poljubljati?

Dober poljub bo vedno povzročil metuljčke v trebuhu. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ste kdaj že po prvem poljubu začutili, da ste s pravo osebo? Prvi poljub, sploh če je dober, je lahko še kako usoden.

Tisti, ki se znajo dobro poljubljati, dobro vedo, da so za dober poljub pomembnejše ustnice kot pa jezik. Z malo vaje se lahko zapišete med največje mojstre v poljubljanju.

Ustnice!
Tehnik pri poljubljanju je sicer več, a kot rečeno, so najpomembnejše ustnice. Rahlo jih navlažite ter jih počasi približajte partnerjevim ustnicam. Začutite ju, kako sta združeni. Rahlo jih grizljajte, ližite in poljubljajte, vse skupaj pa naj se odvija počasi. Jezik naj ostane še za zobmi. Občutite vse občutke, ki jih nudijo ustnice, bodite z njimi kar se da domiselni.

Pred poljubom je priporočljivo tudi draženje in vzburjanje, tako bo učinek še večji. Lahko nežno ljubkujete ušesne mešičke ali vrat. Pri dotiku ustnic nagnite glavo, zaprite oči in se enostavno prepustite občutkom. Bodite strastni, popustijo naj vse zavore. Sedaj lahko osvobodite jeziček. Ta naj sprva le rahlo raziskuje, kasneje pa je lahko malo bolj strasten.

Mentolov bonbonček?
Seveda so pri dobrem poljubljanju pomembni še drugi dejavniki. Čista koža je skoraj obvezna. Pri moških to pomeni, da so sveže pobriti ali pa je njihova brada stara vsaj nekaj dni. Tako partnerke ne bodo preveč bodli. Moteči so tudi razni mozolji, če imate herpes, pa bo poljubljanje nekaj dni moralo počakati. Ženske naj si z ustnic obrišejo šminko ali balzam, če imate ustnice razpokane, si jih rahlo ovlažite s slino. Predvsem pa poskrbite za ustno higieno, saj še tako dober poljub lahko skazi najmanjši zadah. Če nimate pri roki zobne ščetke in kreme, bo za silo dober tudi mentolov bonbonček.

Seveda pa je pri poljubu važno tudi dotikanje, objemanje in božanje drugih delov telesa. Z roko primite njegov ali njen vrat, lahko se dotikate prsi, zagrabite ritko ali kaj podobnega, naj vaju vodi le še strast. Če je to vajin prvi poljub, si ga boste zagotovo zapomnili. Začinite ga torej, da bo eden boljših!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.