Magazin
104 ogledov

Kako se zabavati z otrokom na plaži

morje, plaža, pesek, školjke Shutterstock
Tudi na plaži, ne samo v morju, lahko uživamo in otroke navdušujemo za takšno ali drugačno umetniško ustvarjanje.

Počitnice so za otroke nekaj najlepšega. Če so na morju, najverjetneje najbolj uživajo v morskih radostih, poleg odlične zabave v vodi pa obstaja še vrsta načinov, kako se lahko zabavajo na suhem.

Od kamenčkov in školjkic ...

Na plažo vzemite barvice, vodene ali tempera barvice, flomastre, lepilo in še kaj. Na plaži je toliko kamenčkov, da bodo njihove različne oblike navdušile prav vsakega mladega ustvarjalca. Z otrokom se spustite v iskanje školjkic ali kamenčkov; slednji naj bodo čim bolj nenavadne oblike. S kombiniranjem obojih pa lahko nastanejo prave umetnine, še posebno če jih boste pobarvali z živimi barvami.

Če ste na peščeni plaži, ne pozabite zgraditi gradov, tunelov, mostov in podobnega. Sami se boste vrnili za kar nekaj let v otroštvo, zabava z otrokom v pesku pa bo še posebno nepozabna. Predlagajte zahtevnejše skulpture iz peska, da bodo imeli otroci več izzivov in se bodo lahko dlje zabavali.

... do unikatnih umetnin

Ob morju si zamislite skupno družinsko igrico – na primer kdo bo v žlici do kanglice prinesel največ vode. Da bo zabavnejše, pri tem ne smete uporabljati rok. Smeha in zabave bo več kot dovolj.

Med drugim lahko izdelate unikatne razglednice. Na razne kartone ali druge papirje naj otroci odtisnejo kamenčke in školjkice ter kaj narišejo, sami pa le še pripišite naslov in nalepite znamko.

Ker na morju preživite več časa s svojo družino kot doma, naj bo to čas za zabavo in veselje. Izkoristite ga maksimalno in se igrajte, kot bi bili sami otroci. Svojim otrokom boste tako pričarali ene od najlepših in nepozabnih počitnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.