Magazin
171 ogledov

Kakšen predpražnik je najboljši?

Skrbite za svoj dom tudi s feng šuijem. Žurnal24 main
Vhodna vrata so prva točka, pri kateri se zaustavimo ob vstopu v prostor ter spajajo notranjost z zunanjostjo.

Po pravilih feng šuija, naj bi imela vsaka hiša zgolj ena vhodna vrata. Če jih je vseeno več, za glavna določite največja. Vhod in pot, ki vodi do njega, naj bosta dobro osvetljena, predvsem pa skrbno negovana. Redno čistite pajčevine z luči, pobirajte listje in drugo nesnago, ki se nabere ob poti.

Izbira materiala. Univerzalnega pravila za izbiro materiala vrat ni, saj je ta odvisen od namena zgradbe, njene velikosti in seveda okolice, katere del je. Vrata, obrnjena proti severu, so lahko steklena, a ker taka niso primerna za vse tipe zgradb, je najbolje, če izberete lesena. Ta naj ne bodo pretežka, prav tako se morajo z lahkoto odpirati in zapirati, saj zatikajoča se vrata pomenijo oviranje pri vstopu novih stvari v prostor.

Živahne barve za aktivne. Čeprav večino domov od zunanjega sveta ločujejo rjava vrata, so ta primerna le za jugozahodno in severovzhodno smer neba. Za vrata, obrnjena na jugovzhod, je najbolj primerna zelena barva, tista, ki gledajo proti zahodu ali severu, pa naj bodo obarvana v belo. Čeprav se ljudje redko odločajo za živahnejše barve vrat, naj bi bile te nadvse primerne za domove, v katerih bivajo ljudje, ki želijo živeti aktivno življenje. Zanje feng šui priporoča rdečo barvo, vendar le v primeru, če vhod ni obrnjen na zahod ali sever.
 

 

Preberite še:

Tudi dekoracija je pomembna. Pred večino domov je pred vhodnimi vrati opaziti predpražnike štirikotnih oblik, kar ni najboljša poteza. Feng šuj priporoča ovalen predpražnik, ki nevtralizira ostre robove vrat. Biti mora čist in ne sme drseti. Poleg vhoda lahko postavite tudi klop, saj atraktiven pogled na pročelje hiše ustvarja sproščeno in prijetno vzdušje. Kdo bi si mislil, da so predpražniki tako pomembni!

Kakršnakoli vhodna vrata boste že izbrali, z ustreznimi dodatki poskrbite, da vas bo ob pogledu nanje prevzel dober občutek. Ta je namreč pri vstopu v domovanje najpomembnejši!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.