Magazin
37 ogledov

Kakšen tip obdarovalca ste?

darilo Shutterstock
Ste že nakupili darila ali sploh še ne veste, kdaj se boste podali po nakupih? Poglejte, kakšen tip obdarovalca ste!

Kampanjski nakupovalec

Vsako leto načrtuje, da bo darila tokrat res kupili prej, a na koncu po trgovinah teka tik pred zaprtjem. Če tudi vi vedno nakupujete zadnji dan, potem zagotovo spadate v to kategorijo, kar pa ne pomeni, da daril ne nakupujete z veseljem. Le pogosto vam ne preostane drugega, kot da kupite to, kar vas prepriča najprej.

Načrtovalec

Takšen tip obdarovalca ima seznam daril, kaj podariti komu, pripravljen že tedne ali mesece prej. Vedno izbira osebna darila, ki jih kupi in zavije že na začetku decembra.

Spletni nakupovalec

Ta se slabi volji, ki je lahko posledica tekanja po prepolnih prodajalnah, izogne tako, da darila naroča prek spleta. Svojim najbližjim podari vse – od knjig, oblačil in kozmetike do manjših tehnonapravic, darila pa pod smrečico najpogosteje postavi kar v škatli, v kateri so bila dostavljena. Ste letos tudi vi nakupovali prek spleta? Daril ne pozabite zaviti vsaj še v zavijalni papir!

Estet

Estet zavijanju pogosto posveti več pozornosti kot nakupu darila, saj je videz zanj zelo pomemben. Kakšno pentljo izbrati, kakšen naj bo zavijalni papir pa posvetilo …

Oboževalec bonov

Če vam primanjkuje idej, kaj komu podariti, in če najraje podarjate darilne kartice in bone, potem spadate v to kategorijo. Pri nakupu pa se potrudite vsaj toliko, da osebi podarite bon za trgovino ali storitev, ki jo bo navdušila.

Zmagovalec

Ker obožuje darila in želi, da so njegova najboljša, v njihovo izbiro vloži veliko truda. Skrbno si zapomni želje svojih bližnjih. Klasična darila pri takšnem obdarovalcu odpadejo, saj ga to, da izpolni tudi tiste najbolj nenavadne želje, izpolnjuje.

Nakupovanje s spominom

Preden se tak tip obdarovalca odpravi po nakupih, premisli, kaj so osebe, ki jih želi obdariti, podarile njemu. Zato na darila, ki jih je prejel, nikoli ne pozabi in vedno vrne enako z enakim. Ker se drži načela: čisti računi, dobri prijatelji, se včasih pri izbiri daril znajde pod pritiskom.

Individualec

Od njega ne boste prejeli navadnih daril, ampak le takšna, ki jih je delno ali v celoti naredil čisto sam. Boste letos dobili doma narejeno milo ali kopel, morda prav posebno glasbeno lestvico, fotoknjigo ali topel pleten šal?

Lovec na popuste

Drži se pravila: čim več za manj denarja. Če bo trem prijateljem podaril enako darilo, bo to verjetno zato, ker je dobil tri enake artikle po zelo ugodni ceni. To seveda ne pomeni, da želi za bližnje zapraviti čim manj, le zvest ostaja svojemu načelu, da je treba izkoristiti vsako ugodnost. Tako pa ne ravna le pri nakupu daril, ampak tudi pri nakupu oblačil in drugih stvari, ki jih potrebuje zase.

Daje naprej

Verjetno je med vašimi bližnjimi, prijatelji ali znanci vsaj en takšen, ki darila, ki mu niso najbolj všeč, preprosto podari naprej. Pa naj bo to solna kopel ali steklenica vina. S tem ni sicer nič narobe, vsaj dokler takšen obdarovalec ve, od koga je kaj dobil in dokler darila čez nekaj časa ne "vrne" tistemu, ki mu ga je podaril prvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.