Magazin
37 ogledov

Kam na smuko z otroki

smučanje Shutterstock
Na smučišču Celjska gora je za starejše od 70 let smuka brezplačna. Snežni park Javornik z desetimi atrakcijami je odprt vse dni v tednu.

Manjša smučišča imajo kljub nižjim cenam pestro ponudbo. Med takimi je smučišče Kandrše Vidrga v Vačah pri Litiji, kjer ob predhodnem naročilu manjšim skupinam ponujajo najem smučišča za nočno smuko.

Podobno ponudbo ima tudi Športni center Rudno v Selški dolini, kjer lahko večje organizirane skupine prav tako najamejo smučišče zunaj obratovalnega časa. Na tem smučišču rekreativcem dvakrat na teden omogočajo tudi brezplačno tekmo med odprtim treningom z merjenjem časa.

Popusti za skupine

Če se na smuko odpravite kot večja skupina, pred nakupom vozovnic na blagajni povprašajte za popust. Tega po navadi dajo skupinam najmanj desetih ljudi.

Popuste imajo tudi upokojenci. Na smučišču Celjska koča lahko starejši od 70 let smučajo brezplačno.

Sankanje in snežni parki

Ob številnih smučiščih so urejene sankaške proge, organizirajo tudi smučarski vrtec in šole. Za otroke posamezni centri ponujajo še krajše in položnejše proge ter poligone s tekočim trakom. Na Celjski koči vstopnina na tak poligon za otroke znaša dva evra.

Smučarski center Javornik adrenalinskim navdušencem ponuja snežni park z desetimi atrakcijami, primernimi tako za smučarje kot deskarje.

Manj prog, manj ljudi

Smučarski center Bela, Ski Bor Črni vrh, Sviščaki, Bukovnik, Zajšek v Mojstrani in Polževo v Višnji Gori so manjša smučišča, večinoma z eno ali dvema progama in vlečnico. Cene so nižje, smučišča pa primerna predvsem za družine z majhnimi otroki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.