Magazin
209 ogledov

Kam za noč čarovnic?

noč čarovnic Shutterstock
“Čarovnice” bodo zavzele gradova Celje in Bogenšperk, kjer jih bodo tudi “sežgali na grmadi”. V Mengšu bo veselo tudi brez alkohola, v najbolj temačnem klubu v Novem mestu pa strašljivo.

Največjega slovenskega čarovniškega spektakla, ki ga je v prejšnjih letih obiskalo med 15 in 20 tisoč ljudi, Noči čarovnic pri Gradu na Goričkem letos ne bo. “Čarovnice” bodo plesale na gradu Bogenšperk, kjer ima zabava bolj družinski značaj, v duhu čarovnic in čarovniških mitov pa bo letos drugič zaživel tudi Stari grad Celje.

V grad smrti

Zabava za staro in mlado, kot pravijo v Celju, se bo začela ob 17. uri in bo trajala do 23. ure. V čarovniškem taboru bodi slikali na obraze in mešali čarobne napitke, izbirali bodo najizvirnejšo skupinsko in samostojno srhljivo grajsko masko. Po gradu, ki se bo spremenil v grad smrti, bo voden ogled. Prireditev bo v vsakem vremenu. 

“Čarovnice” na grmado 
Pri gradu Bogenšperk bodo
grmado za “čarovnice” prižgali ob 19. uri, zabava pa se bo začela ob treh popoldne z obveznim izrezovanjem buč.

V grajski kleti

bo tekmovanje za najboljši čarovniški krik, na gradu pa bo na ogled zbirka Vraževerje, ki prikazuje uroke, vraže, napitke in čarovniške procese iz časa Janeza Vajkarda Valvasorja. Če bo vreme slabo, prireditve ne bo.

Brez alkohola

Gre za zabavo brez alkohola, na kateri smo dali priložnost še neuveljavljenim didžejem, Žur na ful oziroma Halloween party, ki bo na noč čarovnic v Mladinskem centru Mengeš," najavlja Blanka Tomšič. Zabava je namenjena predvsem dijakom in mlajšim študentom, Društvo za izboljšanje kvalitete življenja pa jo v Mengšu pripravlja osmič. “Alkohola na zabavi ni mogoče kupiti, redarji pa poskrbijo, da ga nihče ne prinese v dvorano,” pravi Tomšičeva. Kostumi niso obvezni, kot po navadi pa se pride zabavat največ  “čarovnic”, “zombijev” in “vampirjev”.

Z nabrušeno sekiro

Torej, če se v normalnem svetu počutiš nelagodno in imaš doma odvečen par črnih hulahopk ter nabrušeno sekiro, ti preostane samo eno: da preživiš najstrašnejšo noč v letu v najbolj temačnem klubu v Novem mestu,” na zabavo čarovnic vabijo v klubu LokalPatriot. Obvezna oprema so še črnina pod nohti, slab zadah in sveža kri. Vsi, ki pridejo z metlo, dobijo aperitiv zastonj.

S “čarovnicami” v rovih

“Čarovnice”, ki dnevne svetlobe ne prenašajo dobro, se bodo že v petek zatekle v Rove pod starim Kranjem, kjer bodo plesale trikrat na dan vse do ponedeljka. Otrokom bodo pomagale pričarati kamen Ničmenistrah. Potrebne so rezervacije, priporočljiva pa je topla obleka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.