Magazin
354 ogledov

Kampiranje z otroki

Kampiranje z otroki je zabavnejše tudi, če jih vključite v vsakdanja opravila, k Žurnal24 main
Na razburljivo skupno dogodivščino se pripravite vnaprej.

Za povezovanje družine, grajenje kakovostnih odnosov in spoznavanje drug drugega je kampiranje odlična priložnost, ne smete pa pozabiti, da je zavoljo sproščenosti treba to dogodivščino načrtovati.

Potovalna lekarna

Ne pozabite se založiti z varovalnimi sredstvi proti mrčesu (zlasti komarjem in klopom), zaščitnimi pripravki proti soncu (sem spadajo tudi naglavna pokrivala), pripomočki za zbijanje povišane telesne temperature in opremo za prvo pomoč. V večini lekarn ponujajo priročno potovalno lekarno z izdelki, ki jih najpogosteje potrebujete na poti.

Družabne igre
Ker boste imeli precej časa za spoznavanje drug drugega, otroci pa morda ne bodo našli vrstnika za igro, je priporočljivo vzeti s seboj tudi razne družabne igre in karte, žoge, opremo za badminton ter druge športne pripomočke, s katerimi se bodo vaši otroci zabavali.

Skupaj postavite šotor
Čeprav včasih tega ne opazite, so otroci zelo veseli, če vam lahko pri čem pomagajo, še posebno če je to zanimivo. In postavljanje šotora gotovo je. Ne komplicirajte in ne izgubljajte živcev, saj ste vendar na dopustu! Dovolite otroku, da vam pomaga po svojih močeh, tako da ga zadolžite za kakšno malenkost, med postavljanjem šotora pa mu razlagajte, kako stvari delujejo.

Anekdote o kraju
Preden se odpravite v kamp, se poučite o zanimivostih kraja in okoliških znamenitostih. Natisnite si najzanimivejše informacije in jih na družinskem izletu poskušajte predstaviti čim zanimiveje. Pri tem vključite otroke, ki lahko denimo ugibajo, koliko stopnic vodi do vrha obzidja (in jih nato tudi sami preštejejo) ali koliko let so zidali cerkev (kar poskušate ponazoriti s primerjavo, denimo: “toliko let, kolikor imata dedek in babica skupaj”). Zagotovo boste izpadli faca.

Pripovedovanje zgodb
Otroke (in ne samo njih) zelo navdušujejo dobre in doživete zgodbe, ki jih lahko toliko bolj animirate zvečer, ko pade mrak. Če že ne morete zakuriti ognja, lahko prižgete svečo in se vsi posedete na tla. Vsak družinski član naj si izmisli zgodbo, če pa mu ne gre, mu lahko drugi pomagajo in jo dopolnijo. Nihče ni antitalent, le poskušati je treba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.