Magazin
209 ogledov

Kdaj je moški preveč prijazen?

Ga je pokopalo preveč prijaznosti? Žurnal24 main
Ko smo mlade, so nam všeč barabe. Nato pride čas, ko ugotovimo, da hočemo prijaznega fanta. Dokler ne postane preveč prijazen.

Že majhnim fantkom ves čas govorijo, naj bodo prijazni. A ljudje – pa čeprav nehote – hitro zavohamo priložnost in ko ugotovimo, da je nekdo preveč prijazen, ga začnemo izkoriščati. Ženske izkoriščajo preveč prijazne moške, moški enako počnejo s preveč prijaznimi ženskami. Kaj "odlikuje" moškega, ki je že tako zelo prijazen, da mu to ne bo prineslo nič dobrega.

Preveč je spoštljiv. Lepo vedenje in spoštovanje je skoraj povsod zaželeno in medsebojno spoštovanje v ljubezni prav tako. A preveč spoštovanja je napaka. Tudi v postelji.  Ženske imajo rade spontanost, strast, trdo roko, občutek, da se jim dogaja velika avantura in celo opustošenje. Zato preveč taktni, oprezni in neodločni izgubljajo dragocene točke. Kar pa ne pomeni, da bi moral on metati ven besede, ob katerih bi zardeli tudi zvodniki v Amsterdamu, ali že na prvem zmenku iz omare potegniti bič.

Preveč se zanima zanjo. Če ga zanima čisto vsaka stvar, ki jo naredi ona, je nedvomno znak, da je preveč zainteresiran. Tako zelo, da ga njeno življenje bolj zanima kot njegovo. Če poleg tega ves čas (sicer dobronamerno) vtika nos v njene "posle", zanemarja svoje prijatelje, vso energijo vlaga v razmerje in se odpoveduje stvarem, zaradi katerih se je zagrela zanj, so možnosti, da bo šlo vse po zlu, velike.

Preveč ji laska. Preveč komplimentov? Vsaka ženska rada posluša komplimente, a le če so ti resnični. In če jih ni preveč? Ko ji šestkrat na dan pove, da je "najlepša na svetu", besede izgubijo tisto, zaradi česar so bile izgovorjene. Če ji reče, da je čudovita, ko ima najhujšega mačka, se ona začne spraševati, ali je res tako slepo zaljubljen ali je pač že začel lagati.

Preveč je razumevajoč. Zadnje čase ni moderno imeti predsodkov; toleranca in sprejemanje sta vrlini, ki se jih ceni. A strpnosti je včasih preveč. Se on prijazno smehlja, ko se ona dere nanj kot na psa? Ga nasmešek ne zapusti niti takrat, ko ona že tretjič podrsa avto na parkirišču? Dejstvo je, da tudi dobri ljudje včasih delajo (ali izgovorijo) slabe stvari. A ko ga ona vztrajno tepta, on pa vse strpno prenaša!? Moških brez hrbtenice, ki se ne znajo postaviti zase, ženske ne marajo. In če vidijo, da po njih hodijo drugi, bodo to počele tudi same. Dokler ne bodo odšle in začele iskati pravega alfa samca, ki si česa takega ne dovoli.

Preveč je dobrovoljen.
Biti ves čas nasmejan, vesel in dobre volje, je še nekaj, kar "prijazneža" slej ko prej pokoplje. Upravičena jeza ali razburjenje nista znak nestabilnosti, ampak nekaj popolnoma normalnega.

Kako prijazen torej biti? Trik je v samospoštovanju. Velja tudi za ženske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.