Magazin
75 ogledov

Kdo je fotografiral Nino Pušlar?

220 stopinj poševno
1/22
220 stopinj poševno
Se še spomnite časov, ko ste za najboljše fotografije s seboj na izlet nosili cel nahrbtnik opreme? In svoje jeze, če ste kak trenutek zamudili, ker kamere niste imeli ob sebi? Danes se to le redko zgodi, saj imam v žepu vedno pametni telefon, ki nam omogoča, da ujamemo vse aktualne in nepozabne trenutke. Zgodbe, ki bi morda šle v pozabo, so zahvaljujoč odlični kameri na telefonu, še bolj nepozabne in estetske.

Fotografije posnete s pametnim telefonom so prevzele svet. To dokazuje tudi podatek, da vsako minuto po celem svetu nastane več kot 3 milijone fotografij in skoraj 90 odstotkov jih nastane prav s pametnim telefonom. Z njimi pripovedujemo zgodbo, razkrivamo svoje želje, poti, strasti.

Še nedolgo nazaj je bilo posneti dobro fotografijo intenziven in naporen proces. Poleg nakupa kakovostnega fotoaparate in treninga pravilne uporabe, je sledil še proces razvijanja fotografij in usklajevanja s fotografskim studiom. Kasneje smo na računalnike nameščali programe, s katerim smo fotografije lahko urejali.

Po zaslugi pametnih telefonov in številnih aplikacij, ki so prišle z njimi lahko danes visokokakovostno fotografijo posnamemo v trenutku. Pomembna prednost fotoaparata na telefonu je tudi ta, da ga imamo vedno ob sebi, in s tem ne zamudimo najlepših trenutkov. 

Huawei P10 | Avtor: 北京-SUPERSTUDIO尹超工作室-P10Plus 北京-SUPERSTUDIO尹超工作室-P10Plus

Prav ta dejstva so izhodišče, da se je tretji svetovni proizvajalec telefonov usmeril na razvoj kamere. Huawei z novim telefonom P10 gradi na neverjetnem uspehu modelov Mate 9 in P9, s katerim je predstavil najnovejšo dvojno kamero, izdelano v sodelovanju z Leico. Dvojna kamera Leica 2.0 je prva, ki ima natančno tehnologijo 3D prepoznavanja obrazov, ki podrobno zaznava fotografiran obraz in poudari vsak njegov detajl.

V ospredju vrhunskega aparata je KAMERA

Huawei P10 uporabnikom omogoča osupljive umetniške portrete z naravno izostritvijo osebe in zameglitvijo ozadja v Leicinem stilu. Funkcija, s katero naredimo učinek večjih fotoaparatov, se imenuje bokeh. Omogoča, da enega izmed objektov postavimo v ospredje, ozadje pa zameglimo. Skupaj s Huaweijevo-Leicinim algoritmom globine polja so fotografije še ostrejše, imajo bolj jasne robove in žive barve v vsakem posnetku, medtem ko je v ozadje še vedno zamegljeno. Učinek je na voljo tako v obeh načinih fotografiranja – RGB in monokromatskih. Posebnost fotografije je, da je tudi po posneti fotografiji, lahko spreminjate osrednji fokus (re-focus funkcija).

Huawei prepričal znane Slovence 

Kampanja izpostavlja obraz Nine Pušlar, ki je s snemanjem v Londonu postala del globalne TV reklame, kar je za Slovenijo velik dosežek. Osrednja točka oglasa je človeški obraz in dejstvo, da ima vsak svojo zgodbo. Video je kompilacija hitrih posnetkov različnih ljudi, z različnimi scenariji življenja, poklici in prizori upodabljajo edinstvenost med nami.

Novi telefon Huawei P10 Plus uporabljata tudi  najbolj prepoznavni slovenski fotograf žensk Aleš Bravničar in adrenalinski navdušenec Uroš Podlogar. S Huawei telefoni snema in na njih montira tudi najbolj prepoznaven slovenski vloger Ciril Komotar. Zadovoljni uporabniki znamke Huawei so tudi glasbenik Zlatko ter modni navdušenki Ajda Sitar in Lorella Flego. Osupljive popotniške fotografije, ki jih na svojih poteh posnameta Katja in Mic, ustvarjalca bloga Povsod je lepo, so prav tako narejene s telefoni Huawei.

P10 je prikaz Huaweijeve stalne predanosti k postavljanju novih standardov na področju zmogljivosti in navdihovanju kreativnega izražanja. Glavni atributi novega telefona so:

  • Leica dvojna kamera 2.0 za Huawei P10 ter Leica dvojna kamera 2.0 Pro Edition za Huawei P10 Plus, ki se ponaša z artističnim načinom za portrete z natančno 3D prepoznavo obraza, dinamično osvetlitvijo, obogatenimi portreti, naravnim bokeh učinkom in Huaweijevim hibridnim zoomom ter prvo prednjo Leica kamero z novim, večjim senzorjem ter večjo zaslonko za osupljive selfije;
  • trendovske barve in oblikovanje ter t.i. Hyper Diamond-cut obdelavo ter barvne variante, ki so nastale v medindustrijskem sodelovanju s Pantonom;
  • procesor Kirin 960, Huawei Ultra Memory in novi EMUI 5.1 uporabniški vmesnik z vodilnim 4×4 LTE MIMO sistemom anten ter 2×2 Wi-Fi MIMO sistemom anten za neprekosljivo zmogljivost.

p>

Ne le kamera, tudi trendovske barve in vzdržljiva baterija Huawei