Magazin
9 ogledov

Kdo so najslabši turisti na svetu?

Eden od očitkov Otočanom je, da radi kalijo mir na plažah. Žurnal24 main
Britanci so nekaj posebnega in to ni nobena skrivnost! In pred nekaj dnevi so se Otočani okitili še z enim "laskavim" nazivom – izbrani so bili za najslabše turiste na svetu.

Da so Britanci najhujša nočna mora hotelirjev in drugih turističnih delavcev, je povedala raziskava, ki jo je naredila ameriška spletna turistična agencija Expedia, svoje goste pa so ocenjevali hotelski delavci (sodelovalo jih je več kot štiri tisoč) iz številnih hotelskih verig, ki imajo hotele po vsem svetu. Če ste mislili, da so najhujše, kar vas lahko doleti na počitnicah, glasni Američani ali Nemci, ki že ob svitu hitijo na plažo zaradi "rezervacije" najboljših ležalnikov, ste se zmotili. Čez Britance jih ni, se strinjajo hotelirji!

Glasni, neotesani, pijani ...
In kaj jim očitajo? Britanci so glasni, nevzgojeni, neotesani, umazani in razvpiti pivci, ki za piko na i pojedo skoraj toliko kot Američani. Popivanje britanskih gostov, ki poleti zavzamejo sredozemske otoke, predvsem grške in španske, morda veseli lastnike barov, a hotelirje in mirnejše turiste spravlja v obup, velikokrat že dopoldne pijani Britanci pa se nato lotevajo nevarnih športov in podvigov, ki se neredko končajo v najbližji bolnišnici. Z nekaterih grških otokov poročajo, da imajo zdravniki največ dela prav s štorastimi britanskimi kamikazami. Poleg tega Britanci trmasto vztrajajo pri angleščini in skorajda ne spregovorijo v nobenem tujem jeziku.

Letos bo nočna mora v Sredozemlju najbrž nekoliko manjša – Britance bo doma vsaj malo zadržal poceni funt. © iStockphoto

 
... in elegantni požeruhi
Na seznamu tistih, ki največ pojedo, so Otočani pristali za Američani, a Britanci so jo dobro odnesli vsaj na nekaj manj pomembnih lestvicah. Izbrani so bili za najbolje oblečene turiste in premagali celo elegantne Italijane in Francoze. "Končno smo se znebili nogavic in sandal, podobe, ki nas je zasledovala veliko let," so z veliko samoironije zapisali britanski časniki, ki so kislo komentirali raziskavo Expedie. Turistični delavci pa jih imajo vsaj malo radi zaradi nečesa drugega – na počitnicah več kot Britanci zapravijo le še Američani. Morda se letos nad Britanci razočarani hotelirji lahko muzajo vsaj ob dejstvu, da je vrednost britanskega funta v primerjavi z evrom precej padla in jih bo letos na počitnice zagotovo odšlo nekaj manj.

 

Preberite še:

Kje je predebela, domišljava in sitna dežela?
Kje boste najceneje jedli in spali?
Kdo je najbolj umazan in kdo najbolj dolgočasen?

Japonci in Nemci so super!
Zelo drugačni kot Britanci so japonski, nemški in ameriški turisti, ki so jih hotelirji uvrstili na lestvico najboljših gostov, ki se na počitnicah najlepše vedejo. Japonci in Nemci so tudi najmirnejši in najmanj glasni turisti, najglasnejši pa so Američani, Italijani in ... Britanci! Najbolj vljudni so Japonci, hotelirji pa so skritizirali tudi vedenje Francozov, Kitajcev, Mehičanov in Rusov, ki so jih vse opisali kot glasne, gnusne in neprijazne. Nemce so pohvalili zaradi snažnosti in urejenosti – ko Nemec zapusti hotelsko sobo, je popolnoma čista, pravijo hotelirji. In za konec še napitnine: najbolj škrti so Francozi, sledijo pa jim Nemci in Britanci.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.