Magazin
7 ogledov

Kitare na plesišču

Zbrane kolumne so izšle pri Študentski založbi. Žurnal24 main
Ljubljanski klub K4 ob praznovanju okrogle 20. obletnice vabi na pogovor z Miroslavom Akrapovićem, ki je letos izdal drugo knjigo esejev sodobne popularne glasbe.
 
 

Akrapovićevo pisanje, daleč od MTV-jevske in promotorsko-komercialne lahkotnosti, je pogosto kar zahtevno branje, ki zahteva tudi predznanje in zavzetost.

Igor Vidmar, v spremni besedi

 
Novinar in glasbeni kritik Miroslav Akrapović je zbral glasbene kolumne, ki jih je objavljal v Delovi prilogi Polet in jih izdal v knjižni izdaji Kitare na plesišču. V Poletu je bilo v obdobju med letoma 2000 in 2008 objavljenih okrog dvesto zgodb izpod peresa  Akrapovića. Prva knjiga z naslovom Polet na lepše je izšla pred petimi leti, Kitare na plesišču pa je njeno kronološko in vsebinsko nadaljevanje.

V Kitarah na plesišču spremljamo sodobni glasbeni bum, ki so ga v zadnjem petletnem obdobju zanetili rockovski izvajalci, ki so vrnili rock glasbo na plesišča. Točneje, obujanje osemdesetih brez kančka nostalgije in prevetritev zlizanih glasbenih pop trendov. Zbirka esejev je izšla pri Študentski založbi.

Klub K4 bo v torek 19. maja organiziral predstavitev knjige, kjer bo poleg avtorja gostil tudi kolumnista in voditelja Miha Šaleharja. Dogodek je del petdnevnega klubskega festivala ob 20. obletnici Kluba K4.  Več informacij na www.klubk4.org
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.