Magazin
24 ogledov

Kje je najceneje?

Praga je najcenejša. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Turist v enem dnevu najmanj zapravi v Pragi, največ pa v New Yorku.

Najcenejši dan z nočitvijo med 14 izbranimi evropskimi turističnimi destinacijami in ameriškim New Yorkom popotnik preživi v Pragi. Najdražji, skoraj trikrat od najcenejšega, pa je dan v metropoli New York. Tako za letos kažejo podatki barometra Post Office. Pri računanju so preddvidevali, da turist denar porabi za kavo, kokakolo, večerjo za dva s steklenico vina, prevoz, za ogled znamenitosti, muzejev in galerij ter za nočitev v hotelu s tremi zvezdicami.

Turistični avtobus. Z najcenejšega si je mogoče znamenitosti ogledati v belgijskem Brugesu. Vožnja stane dobrih 12 evrov. Newyorški turistični avtobus je daleč najdražji – ena vozovnica stane več kot 38 evrov.

Ogledi tudi brezplačni. Tisti, ki si radi ogledujejo znamenitosti, lahko obiščejo Budimpešto. Ogled Grajskega hriba, Matjaževe cerkve, Ribiške trdnjave, Madžarskega narodnega muzeja in Akademije lepih umetnosti stane 7,55 evra. Najdražji je ogled znamenitosti v Barceloni. Ogled Gaudijeve cerkve Sagrada Familia, muzeja F. C. Barcelona in Picassovega muzeja denarnico olajša za 40 evrov. Ponekod vstopnin v muzeje in galerije ne zaračunavajo. Med ogledovanjem si najcenejšo kavo in kokakolo v priljubljenem baru turist kupi v Lizboni. Zanjo odšteje 74 centov ali štirikrat manj kot v New Yorku, kjer je najdražja.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.