Magazin
141 ogledov

Klemen je 23-kratni državni prvak

Klemen Rutar, Survivor POP-TV-2
Povratnik v letošnjem Survivorju je tudi zelo uspešen športnik. V trinajstih letih je osvojil kar 23 nazivov državnega prvaka v gimnastiki.

Klemen Rutar, tekmovalec Survivorja, ki je v šovu nastopil že drugič, je zelo uspešen športnik. Kar 13 let je treniral gimnastiko in v tem času postal 23-kratni državni prvak: "Ta številka se lahko zdi smešna nekomu, ki ne pozna gimnastike. V gimnastiki imaš mnogoboj in posamezna orodja. Treniral sem mnogoboj in vseh šest orodjih, torej so to zmage v vseh teh kategorijah, več let zaporedoma.“

Povedal je, da je nehal trenirati, ker je prišel do točke, kjer se je moral odločiti, kaj je zanj najbolje. Moral je začeti gledati na svojo prihodnost in pravi, da "gimnastika ni nogomet“ in da tu ni veliko denarja: "Gimnastika je zelo težek šport, ker vanj vlagaš veliko energije in svojega časa, vendar od tega ne moreš živeti.“

Doda, da gimnastiko zelo pogreša, a da si prizadeva, da bi na tem področju naredil še kaj več kot le treniral. "Želim si svoje znanje prenesti naprej na otroke,“ nam je povedal Ljubljančan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.