Magazin
48 ogledov

Ključ do uspeha se začne na D

Red in disciplina – to velja! Žurnal24 main
Red, disciplina in trdo delo privedejo do uspeha. Če ste disciplinirani, ste torej že na pol poti k njemu.
Kaj je disciplina?
Disciplina pomeni sposobnost delovati organizirano, dosledno in skladno z navodili. Pomeni vztrajnost na poti k zastavljenemu cilju. Samodisciplina je ''trening'', ki si ga posameznik ustvari z namenom izpolnitve določene naloge ali postavljenega cilja, čeprav bi v istem trenutku rad počel popolnoma druge stvari. Samodisciplina je včasih poimenovana tudi kot samokontrola, kar pomeni nadziranje in omejevanje posameznikovih želja s pomočjo trdne volje. 

Kdor dela zgolj tisto, kar si želi, ne dela tistega, kar je potrebno.
V življenju je velikokrat treba opraviti številne naloge in zadolžitve, ki nam niso posebej pri srcu. Na žalost je to največkrat povezano z zaposlitvijo in zadolžitvami, ki nam jih naprtijo naši nadrejeni. Zato se je že na začetku oziroma na prelomu vaše kariere treba zavedati pomembnosti samodiscipline in jo začeti že danes izvajati.

Kje je lahko pomembna disciplina?
  • Zastavljanje realnih ciljev. Vaša bodoča služba bo lahko oblikovanje ciljev, ki jih mora doseči podjetje, sektor, oddelek ali ekipa, zato je izrednega pomena, da cilje določite enoznačno in jasno.
  • Odgovornost. Uspeh ali neuspeh – vse je odvisno od vas. Bodite odgovorni in zaupajte vase ter v svoje sposobnosti in z veseljem ter polnim zagonom stopite na pot osvajanja rezultatov.
  • Zaupanje. Če ne boste zaupali svojim sodelavcem ali neposredno podrejenim, nikoli ne boste mogli oblikovati uspešnega tima. Timsko delo pa je izjemnega pomena za uspeh, saj prav vsega na tem svetu ne boste morali narediti sami. Zaupajte ljudem, ki vas obkrožajo. Za to ni potrebno, da ste nadvse inteligentni, le dosledni morate biti.

Ali sem iz pravega testa?

Se redno ukvarjate s kakšnim športom ali drugo obliko interesne dejavnosti? Zgodaj vstajate in zjutraj pred odhodom v službo telovadite? Se držite zdravniško predpisane diete? Izpolnjujete navodila nadrejenih? Vztrajate pri svojih odločitvah? Disciplina je namreč vrlina, ki se kaže na več področjih in mora biti oziroma postati nepogrešljiv del vašega življenja, če nameravate biti uspešni. Ne obupajte, če se vam zdi, da je nimate. To je veščina, ki se jo da priučiti. Če si resnično želite izpolniti zastavljeni cilj (na kateremkoli področju), morate za to trdo delati, se ob tem marsičemu odreči, se dosledno držati svojega načrta in trmasto vztrajati do konca. Če ste na večino zgoraj zastavljenih vprašanj odgovorili pritrdilno, ste vsekakor nared za trnovo pot, ki vodi do uspeha, ugleda in bogastva. Pa srečno pot!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.