Magazin
29 ogledov

Kmalu med Likijce

Številni zalivčki vas ne bodo pustili ravnodušnih. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Iz Ljubljane boste konec aprila lahko poleteli na turško obalo Likije.

Od aprila do novembra boste lahko z Adrio Airways direktno z letališča Jožeta Pučnika poleteli na turško obalo Likije. Turistične agencije že ponujajo pakete v prvem hipu, ki večinoma vključujejo letalski prevoz, prevoz z letališča do hotela, nastanitev in prehrano glede na izbran paket.

Za družine in romantike
Turkizno obalo, posejano z otočki in zalivčki ter z gorami, ki se vzpenjajo čez tri tisoč metrov, rekami in gozdovi, zaokrožajo ruševine ducata antičnih mest, tako da vam idej za izlete ne bo zmanjkalo. Na izbiro imate družinske hotele, hotele v letovišču, kjer je poskrbljeno za nakupovanje in sproščeno zabavo, na svoj račun pa boste prišli tudi romantiki in ljubitelji luksuza. Ponudba vas bo prepričala tudi zaradi lahkotne sredozemske kuhinje. "Ni ostalo veliko krajev, kjer čarovnija še kar vlada," je v knjigi The Lycian Shore zapisala Freya Stark, "in od vseh, ki jih poznam, je likijska obala najbolj čarobna."

Z ladjico do želv

  • Ponudba. Cene paketov se gibljejo od 377 evrov po osebi (za sedemdnevno nočitev z zajtrkom + vključen prevoz), za sedemdnevni polpenzion pa boste odšteli od 497 evrov. Cene za enega otroka so večinoma od 219 evrov.
  • Vredno ogleda. Zapeljite se z ladjico po naravnem parku, kjer boste srečali želve, ki že 95 milijonov let tam ležejo svoja jajca. Križarite z jahto, se okopajte v turkiznem morju ali pa se ustavite na arheoloških najdiščih.
  • Kulinarika. Poskusite tradicionalno turško hrano s pridihom Sredozemlja.
  • Šport. Letovišča ponujajo razne vodne športe, na voljo so igrišča za tenis, odbojka na plaži, jezdenje v naravi, potapljanje, badminton, namizni tenis in drugo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.