Magazin
22 ogledov

Knjižna izdaja neobjavljenih pisem Srečku Kosovelu

Srečko Kosovel, "pesnik primorskega Krasa" Žurnal24 main
Izšla je knjiga neobjavljenih pisem Srečku Kosovelu, ki prinaša še en vpogled v umetniški in družbeno-politični svet pesnika evropskega formata.

Dragi Srečko ... Neobjavljena pisma Srečku Kosovelu je naslov nove knjige, ki je te dni izšla pri Goriški Mohorjevi družbi in vsebuje pisma pesnikovih dopisovalcev. Ta skozi svojo vsebino razkrivajo osebnosti dopisovalcev, pa tudi najgloblje pesnikove misli, ki so nemalokrat pripomogle k razumevanju njegove lirike.

Pisma so dolgo veljala za izgubljena ali uničena, vendar se je izkazalo, da so svojo pot končala pri družinskem prijatelju in kulturnem delavcu Ediju Racetu, kamor jih je v rjavi potovalki prinesla pesnikova sestra Tončka Kosovel. Pisma, ki jih je doslej javno predstavila le Nada Pertot v vrsti oddaj na Radiu Trst A, so sedaj doživela knjižno objavo. Leva stran knjige je namenjena rokopisom, desna pa pretipkani verziji pisem in predstavlja pravo poslastico za oboževalce enega izmed največjih slovenskih pesnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.