Magazin
42 ogledov

Ko dokumentirajo otroci

Cilj avtorjev je zbrati fotografije iz okvirno tridesetih evropskih držav in pog Žurnal24 main
Januarja bodo v CUK Kino Šiška odprli pregledno razstavo Otroci Evrope. Gre za projekt, na katerem bo s pomočjo fotografije predstavljeno otroško dojemanje sveta.

Avtor Jure Breceljnik in soavtor projekta Peter Giodani sta s projektom želela predstaviti življenjsko okolje sodelujočih otrok iz vse Evrope. S pomočjo njihovih fotografij bo mogoče spoznati njihov pogled na svet, njihove medsebojne odnose in položaj otrok v družbi.


Otroški pogled, iskren in nepristranski

Tako bomo lahko neposredno in verjetno tudi nepristransko spoznali sliko življenja v Evropi na pragu 21. stoletja. Fotografije so posneli otroci sami. Zbrane v razstavi bodo prikazale družbene raznolikosti, hkrati pa otroško igrivost in otroško ustvarjalnost.

V projektu bo sodelovalo okoli tisoč otrok iz okvirno 30 evropskih držav. Povezovalno vlogo med evropskimi državami bo predstavljala glavna razstava projekta, ki bo gostovala v sodelujočih državah. V CUK Kino Šiška bo na ogled prv del projekta, pri katerem je sodelovalo 150 otrok iz sedmih držav. Celotni projekt se bo zaključil leta 2012, ko bo obsežna zbirka zaživela tudi v knjižni obliki. Poleg izredne dokumentarne vrednosti projekta je njegov cilj še vedno  predvsem vzpodbujanje in omogočanje kreativnega izražanja otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.