Magazin
31 ogledov

Ko hoče ženska spremeniti moškega

Pustite svoje veselje in zveza bo očitno trdnejša. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Najprej ji je všeč vse na njem. Čez nekaj časa ji je všeč skoraj vse. In potem pride dan, ko jo moti vedno več stvari in bi ga rada iztesala po svoje.

Ženska potreba, da spremeni svojega moškega, je velika. Prvi znaki so morda plašno komentiranje njegove pričeske in kavbojk. Sledijo že malo glasnejše pripombe o načinu prehranjevanja (in pitja!), kar naenkrat pa začne pogumno modrovati o njegovih prijateljih in večernih izhodih. Ženske to počnejo zavestno ali podzavedno. Ko moški na njen ukaz začne lulati sede, je čas za razmislek. Še prej pa o "področjih", kjer ženske najpogosteje "oblikujejo" moške. Vrstni red je lahko tudi drugačen.

Videz in slog oblačenja. Ona ga začne kmalu opozarjati, da črna in temnomodra ne gresta skupaj, da so stare majice za v smeti in da ene srajce ne sme nositi tri dni zapored. Vse našteto sicer drži. Pretiravanje se začne, ko ga hoče obleči od glave do pet in mu po možnosti vsiliti slog, kar se mnogim moškim zdi napad na njihovo moškost. Zato raje ne hodita vedno skupaj po nakupih.

Prehrana. So čevapčiči, pleskavice in pražen krompir prepovedani? Ženske imajo dober namen, čeprav moški težko razumejo, zakaj je dobro, da se odpovejo stvarem z njenega seznama prepovedanih. Če ona vsak dan kuha, potem se je njenemu načinu prehrane težko izogniti. Veliko moških zato pri prehrani greši zunaj – in po bureku pač ni težko pospraviti še dietne solate, ki jih pričaka doma.

Prijatelji. Prijatelji so občutljiva točka. Lepega dne se družita samo še z njenimi prijateljicami ali s parčki, ki niso niti malo zabavni, njegovi prijatelji so le še lep spomin, popivanje do jutranjih ur pa je pravzaprav prepovedano. So moški, ki se uklonijo (tudi zato, ker so vsi prijatelji v podobnem položaju), več pa je tistih, ki se lepega dne zbudijo in se uprejo.

Hobiji. Ženska včasih pokaže zanimanje za njegove hobije – mogoče je zanimanje resnično, mogoče pa hoče le voditi vso stvar po svoje. Motijo jo predvsem hobiji, ki se "izvajajo" zvečer, ob koncih tedna, s "prijatelji, ki so vedno pijani", s sodelavkami ...

Slabe navade. Slabe navade je treba odpraviti, ker so pač slabe. Če jo moti kajenje, je teženje sprejemljivo. Če jo motijo malenkosti, bi moral slediti upor. Ali povračilni ukrepi – sladkarije in nakupovanje sta dve razvadi, ki "odlikujeta" večino žensk.

Področij, kjer ženske rade spreminjajo stvari, je še veliko – od njegove družine do službe. Kako se naj moški odzove na žensko vmešavanje v njegov svet, je različno od para do para. Dobra novica pa je, da obstajajo tudi ženske, ki mu dovolijo biti tak, kot je. Tudi zato, ker zaljubljenost včasih traja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.