Magazin
440 ogledov

Ko tip gleda za drugimi

spogledovanje, parček, ljubosumje Žurnal24 main
"Ne morem si pomagati, boli me, ko ga zasačim, da gleda za drugimi ženskami," sem ujela pogovor dveh najstnic na avtobusu.

"Zakaj to počne? A mu nisem dovolj lepa?" je nadaljevala simpatična mladenka. "Ej, sploh se ne ukvarjaj s tem, zakaj to počne. Ti samo razmisli, kaj je zate sprejemljivo in kaj ne, in od tega ne odstopi," me je presenetil moder odziv prijateljice.

Slinjenje ni gledanje
Obstaja več vrst gledanja za drugimi ženskami. Gotovo je ni ženske, ki bi zamerila svojemu moškemu, če bo dvakrat pogledal za lepotico, ki se v vročih hlačkah sprehaja po Čopovi ulici, saj za takšno pogledamo tudi me ženske, da preverimo konkurenco. Toda če je to oziranje več kot očitno (pravi gentleman se sploh ne bo ozrl, ampak bo pogledal "mimogrede") in pri tem letijo tudi glasni komentarji v stilu: "Uau, to pa bi!" ali "Mater, kakšna bejba!", pa bo ženska duša prizadeta in užaljena. Pa če si to prizna ali ne.

Ne lažejo namreč statistične raziskave, ki pravijo, da je za večino žensk (in parov) dopustovanje na morju zelo stresna reč, in to predvsem zaradi vseh zagorelih in jedrih lepotic na plaži. Morski dopust, ki naj bi osvežil romantiko para, se tako sprevrže v počitniški prepir, ki ponavadi traja tja do zadnjega dne dopusta. Toda temu se lahko enkrat za vselej izognete.

1. korak: Spoznajta se
Tako kot pri vseh težavah brez iskrenega pogovora v dvoje ne bo šlo. Pozabita na to, kaj je "normalno" in kaj ne, kaj mislijo o tem drugi, kako naj bi čutila in mislila … na glas si razkrijta svoje pristne občutke brez predhodnega vrednotenja, ali je to ok ali ne. In ne pozabita, da ljubeč partner ne zasmehuje, očita in žali, temveč prisluhne in spoštuje občutke partnerja. Poskrbita, da bo pogovor potekal mirno, četudi se v marsičem ne bosta strinjala in morda ne razumela. Če namreč želita sprejeti kompromis, morata najprej drug drugega zares spoznati, kar pa ni mogoče, če se bosta zaradi različnosti prepričanj ujela v zanko nespoštljivega prepira.

par%C4%8Dek, travnik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

2. korak: Sklepanje kompromisov
Ko bosta zares "zagledala" drug drugega, je čas za sklepanje kompromisov. Če na primer partnerja moti (beri: boli, saj se na neki čuden način počuti prevaranega), da si na plaži vedno izberete prostor poleg postavnega mladeniča in potem ves dan bolj ali manj na skrivaj pogledujete, kaj počne, boste kot ljubeča partnerica spoštovali njegove občutke in prenehali s tovrstnim početjem. Če boste partnerja odvrnili z besedami "Pa ne kompliciraj!", mu boste s tem sporočili, da vam je vseeno za njegove občutke in razdalja med vama se bo samo še povečala. Konec koncev sta na dopust prišla skupaj in zato, da bi se oba imela lepo. Skupaj.

poljub, par%C4%8Dek, travnik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

3. korak: Podžgita strast s spomini
Namesto da se na dopustu obmetavata z očitki, se raje skupaj spominjajta vajinih prvih skupnih počitnic, ko sta se pasla po mokrih telesih drug drugega in iskala skrite kotičke ob plaži. Ali pa nočnega kopanja, ko sta gola plavala v morju, nad vama pa le luna ... Sta že preizkusila seks na plaži? Če ne, zakaj se ne bi poletnim morskim strastem predala letos?! Naj vama dopust služi kot hitra partnerska terapija, ki vama bo pomagala vnovič podžgati strasti in v partnerju zagledati vročo bejbo ali postavnega tipa. In ne čudite se, če bosta na sebi začutila poželjive poglede drugih.

Kolumnistka izraža lastno mnenje, ne mnenj uredništva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.