Magazin
69 ogledov

Ko vas ne sprejmejo

Ne dovolite, da prijatelji vplivajo na vajin odnos. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Vas partnerjevi prijatelji ne sprejmejo? Poskusite s koraki, ki vam bodo olajšali vključitev v partnerjevo družbo.

"Če vas partnerjeva družba ne sprejme, se najprej vprašajte, koliko vi sprejemate njo," o težavah vključevanja v partnerjevo družbo svetujeta Maja in Andrej Trampuž iz Centra za kakovost odnosov.

1. Pogovorita se. S partnerjem se pogovorite, prosite ga, naj vas bolj predstavi svojim prijateljem. "Pomembno je tudi, da mu poveste, česa bi si želeli z njegove strani, pa tudi, da ga vprašate, česa bi si želel on," pravita Trampuževa. Pomembno je, da partnerju zaupate svoje občutke in želje ter da ste pripravljeni tudi na spremembe, povezane z njegovimi pogledi in željami. "Razumeti morate, da imajo njegovi prijatelji zanj zagotovo določen pomen in da so dobri prijatelji, kadar je odnos trden, lahko zelo dobra podpora partnerskemu odnosu."

2. Postavite mejo. Zavedajte se, da lahko ogromno naredite za to, da ste partnerjevim prijateljem všeč, pa vas nekateri nikoli ne bodo sprejeli. Takrat ne obupujte in ne napadajte partnerja s sovražnimi idejami o prekinitvi prijateljstva, ampak se odločno postavite zase in potegnite mejo, prek katere ne boste šli, da bi ugajali partnerjevi družbi. Konec koncev je vaš prijatelj tudi vaš partner in pravi prijatelji vedo, kdaj morajo držati skupaj.

3. Sprememba je v vas. Razmišljanje o tem, da se morajo spremeniti ljudje okoli vas, da se boste vi počutili dobro, po navadi ne prinese rezultatov, ki si jih želite. "Pot do sprememb v življenju se vedno začne skozi nas same, v tem se skriva tudi potencial naše osebne rasti," sta sklenila.

Nasmeh odpira srca
Čeprav vam je na začetku spoznavanja partnerjevih prijateljev morda nerodno, naj to ne bo izgovor za umikanje pogleda in gledanje v tla, mlačno stiskanje rok in grizenje ustnic. Sproščen nasmeh je čudežna formula za odpiranje človeških src, s katero poveste, kako zelo ste veseli, da ste v družbi nekoga, pa čeprav v mislih odštevate minute do odhoda domov. Sledi čvrst stisk roke in pogled v oči, ki zdrži tujo radovednost, šele potem pridejo na vrsto besede. Ni vam treba povedati vsega naenkrat, kaj lahko tudi prihranite. Bodite naravni, saj bo družba prej ali slej ugotovila, če se boste pretvarjali.

Duhovito in očarljivo
Družabne spretnosti vam bodo pomagale, da se boste lažje ujeli s partnerjevo družbo.

  • Bodite duhoviti. Ujemite trenutek med obveznim predstavljanjem, kdo ste in kam hodite v službo, in mimogrede dodajte kakšno pikantno zanimivost o sebi, kot recimo to, da skoraj vsak ponedeljek zjutraj zaspite in zamudite sestanek ter da jutranjo kavo zmeraj spijete po jutranjem seksu. Prava mera duhovitosti, s katero se pustite spoznati, vas dela očarljive in odprte, ljudje okoli vas se bodo lažje sprostili.
  • Dobro opazujte. Več kot lahko ljudje povedo o sebi, izdajo z dejanji. Pozornemu opazovalcu se tako v družbi prijateljev pogosto razkrijejo stvari, o katerih se ne govori vsak dan in naglas, a so vseeno dobrodošla orientacija. Lahko boste videli, kdo se ne mara ali kdo si je preveč všeč, kdo je vreden zaupanja in kdo ne, komu je vaš partner bolj pri srcu, kot bi se spodobilo, in kdo je najšibkejši člen v družbi.
  • Prilagodite se. Zavedajte se, da imajo partnerjevi prijatelji svoj svet in v njem obstajajo posebna pravila, nekakšen kodeks druženja, ki se ga vsi solidarnostno držijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.