Magazin
67 ogledov

Kolački Raffaelo

kolački raffaelo Shutterstock
Če imate radi kokos, potem se danes razvajajte s sladkimi kolački Raffaelo. Dober tek!

Sestavine:

Za kolačke:

  • 150 g masla
  • 150 g bele kuverture (ali bele čokolade)
  • 140 g moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 100 g kokosove moke (za dekoracijo)

Za kokosovo kremo:

  • 200 g svežega sira
  • 130 g sladkorja v prahu
  • 100 g kokosove moke
  • 1-2 jedilni žlici ruma

Priprava:

  • Za kolačke Raffaelo najprej v vodni kopeli stopimo belo kuverturo in maslo. Pečico vklopimo na 180°C.
  • Medtem moki primešamo pecilni prašek.
  • Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo tako, da se volumen zmesi podvoji. Zmesi postopoma primešamo suhe sestavine.
  • Dodamo tekočo belo čokolado in vse skupaj dobro premešamo. Model za mafine napolnimo s papirnatimi posodicami in ga postavimo na pekač. Zmes za kolačke enakomerno porazdelimo v posodice in pečemo pribl. 20 min. Kolačke vzmamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Šele nato jih lahko prelijemo. Za preliv zmešamo sveži sir (npr. maskarpone), sladkor v prahu, kokosovo moko in kanček ruma.
  • Kokosov preliv nadevamo v brizgalko z gladkim nastavkom in ga nabrizgamo na kolačke. V posodo stresemo kokosovo moko in vanjo nežno pomočimo kolačke.
  • Za hladen učinek kokosa moramo kolačke Raffaelo vsaj za 1-2 uri postaviti v hladilnik in šele nato postreči.

več receptov za kolačke poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.