Magazin
22 ogledov

Koliko dni dopusta nas zares spočije?

par počitnice plaža morje Shutterstock
Vas zanima, koliko dni je potrebnih, da se zares spočijete od službe in do konca napolnite baterije? Nekatere raziskave pravijo, da so za to potrebni vsaj trije tedni.

A le redkokdo si lahko privošči tako dolg dopust, velikorat pa si takšnega odklopa ne dovolimo sami, saj se okupiramo z obveznostmi in si ne damo možnosti, da bi zadihali. Nedavne raziskave so pokazale, da je zelo priporočljivo, da si enkrat na leto vzamemo vsaj tri tedne dopusta, da pa bi se na delovno mesto vrnili res povsem sveži in polni energije, bi bilo idealnih pet tednov čistega odklopa od vsega.

Vendar pa so tudi letni dopusti vse bolj stresni, saj se večina živcira že ob pakiranju, sami poti na cilj in razporedu dejavnosti. Po prihodu na počitniško destinacijo pa marsikdo ne ve, kaj bi počel s toliko prostega časa, ki si ga je celo leto tako želel. Poleg tega se pari pogosteje znajdejo sredi prepira kot pa sredi romantične večerje.

Ob tem si zato velja zapomniti, da ne smemo hiteti in da se na počitnicah velike težave v zvezi ne rešujejo. To je čas za sproščanje in uživanje, sicer tudi pet tednov oddiha ne bo imelo pravega učinka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.