Magazin
23 ogledov

Konec tedna v znamenju živalic

Mačje lepotice si lahko ogledate v soboto in nedeljo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Oči si napasite na mačji razstavi, se poučite o primerni skrbi za dihurje ali oglejte risani film Madagaskar.

Mačje lepotice boste na mednarodni razstavi mačk lahko občudovali v soboto, 12., in nedeljo, 13. februarja. Potekala bo v Športnem centru GIB Šiška na Drenikovi 32 v Ljubljani. Kot so sporočili, bo vsak dan prisotnih več kot dvesto mačk različnih pasem: britanke, cornish rex, devon rex, don sphynks, peterbald, thai, siamke, orientalke, sejšelke, perzijke, eksote, maine coon, norveške gozdne, svete birme, ragdoll … Najmlajši se bodo lahko zaposlili v risalnem kotičku, vsi pa boste lahko spoznali tudi delo mačjelovk ter svojim kosmatinkam priskrbeli novo opremo in hrano. Vstopnina za razstavo, ki bo odprta od 10. do 18. ure, je za odrasle pet, za otroke pa tri evre.

Valentinova sobota
V sodelovanju s Slovensko kinoteko pa vas Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi, da skupaj z njimi preživite nadvse zabavno valentinovo soboto. Z Društvom ljubiteljev dihurjev "Zverinice" se bodo predstavili v prostorih Slovenske kinoteke na Miklošičevi 28 v Ljubljani. Od 10. pa do 14. ure, ko se bo valentinova sobota zaključila, se boste lahko izobraževali na stojnicah, svojo srečo preizkusili na srečelovu ali pa s kakšnim starim povodcem, posodico ali drugim pripomočkom ter hrano razveselili živalce, ki še čakajo na topel dom v zavetiščih. Ob 11. uri si boste lahko ogledali projekcijo risanega filma Madagaskar. Vstopnina bo simbolična, tri evre za odrasle in evro za najmlajše. Ob 13. uri se lahko udeležite brezplačnega izobraževalnega predavanja Dihurček – hišni ljubljenček, kjer bo predavala ustanoviteljica Društva malih dihurjev "Zverinice" Maja Čonč. Dihurji so namreč tiste živalce, ki v Sloveniji dobivajo vedno večji prostor med ljubitelji živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.