Magazin
11 ogledov

Kopalke naj izbere otrok

Naj bo otrok zadovoljen. Žurnal24 main
Poskrbite, da bodo otroci na kopališču brezskrbno uživali.

Na plaži ali ob bazenu je treba biti z otroci še posebej pazljiv. K prijetni izkušnji prispeva tudi pravilna izbira kopalk in drugih oblačil.

 

Kopalke in UV-filter

Zaščitni faktor 50 lahko malčku zagotovite tudi z nakupom kopalk ali oblačil iz posebnega materiala, ki daje visoko zaščito pred soncem.

Preoblecite jih
Otrokom so všeč pisane barve in zabavni vzorci, kar je pravi blagoslov tudi za starše; otroka boste v prepoznavnih kopalkah hitreje opazili in ga lažje nadzorovali. Ob tem je predvsem na večjih kopališčih dobra ideja tudi vodoodporna zapestnica z imenom in osebnimi podatki. Pediatrinja Ajda Cimperman svetuje: “Dvodelne kopalke za otroke niso priporočljive, saj so nepotrebne in ovirajo njihovo gibanje. Kljub temu jih je deklici, ki trmasto vztraja pri tem, da hoče bikinke, že zaradi psihološkega učinka bolje kupiti.”

Dojenčki in otroci, ki še ne nadzorujejo izločanja, naj pri odhodu na kopališče ostanejo zunaj vode, v prijetni senci. Bazen, razen v posebnih pogojih, kakršne imajo na primer na fakulteti za šport, za dojenčke ni primeren. Tudi mit, da je treba kopalke po kopanju preobleči in jih zamenjati s suhimi, drži. “Mokre in hladne kopalke pri otroku lahko spodbudijo vnetje sečil,” opozarja Cimpermanova.

Vonj po kloru zavaja

Močan vonj po kloru na kopališču ni znak čezmerne vsebnosti klora v vodi, še manj pa čistoče. Na inštitutu za varovanje zdravja navajajo, da gre za visoke koncentracije kloraminov, ki nastajajo, ko klor reagira z nečistočami v bazenski vodi, ki jih tja vnesejo kopalci. Vonj po kloru torej pomeni, da je voda umazana in na bazenu ni ustrezno poskrbljeno za njeno čistost.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.