Magazin
27 ogledov

Kopalnica po feng šuju

kopalnica Žurnal24 main
Teorija feng šuj pravi, da je kopalnica simbol bogastva, zato jo redno čistite in vanjo ne nalagajte krame.

Stran s staro kozmetiko
Vsake toliko časa preglejte rok uporabe kozmetike in odvrzite vse, čemur je potekel rok ali je staro več kot eno leto. Kreme in šampone porabite do konca in šele nato kupite nove, ne delajte si nepotrebnih zalog.

Namestite kljukice
Na vrata namestite kljukice, na katere lahko obesite kopalni plašč ali brisače, če v kopalnici nimate dovolj prostora za omarice. Kljukice lahko pritrdite tudi na steno in nanje obesite denimo sušilnik za lase.

Ogledalo očistite s krompirjem

Pri čiščenju ogledala babice svetujejo naslednje:
- krompir prerežite na pol, z njim zdrgnite ogledalo in ga nato obrišite s časopisnim papirjem;
- ogledalo poškropite z mešanico sode bikarbone in ga obrišite s straniščnim papirjem.

Z naravnimi čistili
Bodite ekološki in se lotite čiščenja z naravnimi ali ekološkimi čistili. Med naravna čistila vsekakor spadajo kis, limona in soda bikarbona. Limona vam bo pomagala pri odstranjevanju vodnega kamna iz kadi, prav tako pa je učinkovito sredstvo proti smradu, če jo dodate vroči vodi in zlijete v stranišče. Proti vodnemu kamnu je učinkovit tudi kis. Med čiščenjem sicer nima prijetnega vonja, vendar hitro izhlapi.

Namesto plastične ekološka
Plastične zavese za prho vsebujejo hlapljive kemikalije iz polivinilkloridne plastike. Namesto teh zato raje uporabite naravi prijazne materiale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.