Magazin
218 ogledov

Kraji, kjer vas bo zares strah

katakombe italija
1/8
Žurnal24 main
Če uživate ob gledanju grozljivk in če vas navdihujejo nenavadni kraji, bi zagotovo uživali tudi ob raziskovanju grozljivih krajev sveta. Zbrali smo jih osem.

Kutná Hora, Češka

Cerkev, ki stoji v tem mestu, ponuja grozljivo presenečenje. V kleti se ne skriva samo kostnica, ampak veliko več. Notranjost celotnega kompleksa je sestavljena iz lobanj in kosti, ki so nekdaj pripadale več kot 40 tisoč ljudem, umrlim zaradi epidemije kuge. Za prvotno okrasitev cerkve je odgovoren Frantisek Rint, ki je leta 1870 poskrbel za njeno preureditev. Pred tem so kosti v obliki piramid ležale okoli cerkve.

Isla de las Muñecas, Mehika

Na otoku lutk blizu Mehike z dreves visijo poškodovane lutke brez nog, rok ali oči, sprehod po otoku pa deljuje, kot da bi se znašli sredi grozljivke. Legenda pravi, da je tam nekoč živel Julian Santana, ki je utopil deklico, katere lutko je naplavilo na obalo. Lutko so nato v njen spomin obesili na drevo, običaj pa se je od takrat ohranil za pomiritev njene duše. Bi si upali na sprehod po takšnem gozdu?

Aokigahara, gozd na Japonskem

Gozd, ki se razprostira ob vznožju vulkana Fuji, je od 50. let prejšnjega stoletja znan po samomorih. A da bi obiskovalci med tavanjem po gozdu naleteli na truplo, morajo imeti kar nekaj "sreče", saj policisti območje redno preiskujejo in trupa tudi odstranjujejo. So pa kljub temu verjetno vseeno zelo srhljivi prizori z dreves visečih vrvi in vrvi, ki jih po tleh za sled puščajo tisti, ki še niso popolnoma prepričani, ali se res želijo ubiti. Strokovnjaki domnevajo, da je povod za pojav množičnega samomorilstva najbolje prodajan roman Matsumota Seicha, v katerem izmišljen lik naredi samomor.

Overtoun, most na Škotskem

Kraj je srhljiv zato, ker naj bi z mostu v zadnjem stoletju skočilo veliko psov – prav zato so ga poimenovali kar most pasjih samomorov. Pravijo, da je neki pes, ki je padec preživel, še drugič skočil v globino. Nove raziskave pa so pokazale, da se psi verjetno odzovejo na poseben vonj, ki se širi na eni strani mostu in jih premami v smrt.

Kapucinske katakombe, Palermo, Italija

Kapucinske katakombe so znane po mumijah. Najprej so tam pokopavali menihe, pozneje tudi preostale meščane, ki naj bi jih sorodniki kdaj še vedno preoblekli. Najznamenitejša izmed dva tisoč mumij je mumija dveletne Rosalie Lombardo, ki jo je ugonobila španska gripa.

Staro judovsko pokopališče, Praga, Češka

Pokopališče, ki obstaja že od 15. stoletja, je sicer zelo majhno; skriva okoli 12 tisoč nagrobnikov. Mrliči naj bi bili na pokopališču pokopani v 12 slojih, srhljivo vzdušje pa pričarajo nagrobniki, ki so se zaradi vremenskih vplivov povesili.

Hrib križev, Litva

12 kilometrov od litovskega mesta Šiauliai je hrib ali bolje rečeno griček, ki je priljubljen romarski kraj. Križe najrazličnejših velikosti po poti postavljajo v zahvalo za izpolnitev želje. Tradicijo naj bi začeli v sovjetskih časih, ko je bilo ubitih več upornikov. Čeprav so začele v 70. letih oblasti križe umikati, so romarji vedno znova prinesli nove. Od leta 1831, ko so tja postavili prvega, do danes naj bi se jih nabralo že okoli 80 tisoč.

Vudujsko doživetje v New Orleansu, ZDA

To mesto velja kot prestolnica vuduja v ZDA. V vuduju se uporablja črna magija in tudi obiskovalci lahko z iglami, ki jih vbadajo v lutke, prenašajo trpljenje na človeške žrtve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.