Magazin
16 ogledov

Krama pod posteljo? Proč z njo!

Stvari hranite pod posteljo le v nujnih primerih. Žurnal24 main
Zaboji, košare, police nad vrati in ob postelji so le nekatere izmed možnosti dodatne pridobitve prostora za shranjevanje. Pa so res potrebne?

Strokovnjaki za izkoriščanje notranjega prostora znajo še tako majhno površino spremeniti v pravcato skladišče, kar pa s stališča feng šuija povzroča več težav kot koristi. Starodavna kitajska veščina namreč zagovarja vizualno preprostost, ki omogoča večje kroženje energije v prostoru in prispeva k boljšemu počutju. Preden torej pomislite, da bi izkoristili sleherni kotiček svojega stanovanja, preberite spodnjih nekaj smernic.

  • Police, nameščene nad vrati ali na steni poleg postelje imajo zadušljiv učinek in povzročajo glavobole, nespečnost, pomanjkanje energije in zmedeno razmišljanje. Koristne niso niti viseče skladiščne enote, saj v skladu z načeli feng šuija potiskajo navzdol energijo, kar ustvarja občutek tesnobe.
  • Kljuke na hrbtni strani vrat ne škodujejo, če nanje obešate lahka, tanka oblačila. Če na njih visijo težki kopalni plašči, tem pa dela družbo še nekaj brisač, to ovira nemoteno odpiranje vrat, kar je v skladu s feng šuijem nedopustno. Vsa vrata v stanovanju se morajo odpirati tekoče in v celoti.
  • Če le lahko, se izognite shranjevanju stvari pod posteljo. Ko res ne gre drugače, pod posteljo shranite le posteljnino in druge mehke predmete, na primer sezonska oblačila, v nobenem primeru pa pod posteljo ne shranjujte trdih in ostrih predmetov. Mednje na primer sodijo učbeniki, knjige in drug delovni material. Ste se čudili, zakaj ste se kljub veliki količini spanca ves čas počutili izčrpane?
  • Izognite se kopičenju stvari na odprtih policah. Shranjujte jih na dostopnih, a na prvi pogled skritih mestih (garaža, shramba), kjer skladiščenje stvari ne vpliva na energijo v bivalnih prostorih.
  • Družinske fotografije naj ne bodo razstavljene po vsej hiši ali stanovanju, temveč izberite le najlepše ter jih izobesite na izbrano steno, najbolje na hodniku. Ostale naj ostanejo shranjene v albumu.

Tudi brez starodavne kitajske veščine ni težko ugotoviti, da je manj natrpano stanovanje mnogo prijetnejše za bivanje. Zakaj bi torej zapravljali čas in denar za iskanje primernih rešitev za hrambo stvari, ki jih sploh ne potrebujete?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.