Magazin
315 ogledov

Kratek skok v Rotterdam

Nočno življenje ponuja marsikaj. Za sprostitev v nočnem klubu Watt, kjer s pleso Žurnal24 main
V Rotterdam, drugo največje mesto na Nizozemskem, poceni z letalom. Vozovnice od 200 evrov.

Do Rotterdama lahko odpotujete z letališča Jožeta Pučnika, za povratno letalsko vozovnico boste odšteli od 200 do 450 evrov, potovali pa približno dve uri. Lahko pa se odpeljete do Trsta, od koder v Bruselj odletite z nizkocenovnim letalskim prevoznikom Ryanairom. Cena povratne letalske vozovnice se giblje od 50 do 120 evrov, vendar morate v tem primeru računati še na prevoz z vlakom, za katerega boste odšteli približno 45 evrov v obe smeri. Po mestu se lahko prevažate s tramvaji ali avtobusi, za oboje pa potrebujete posebno karto, ki jo kupite v kioskih; zanjo boste odšteli od dva do 22 evrov, odvisno, za koliko voženj jo boste kupili.

Vietnamsko sadje. Rotterdam je znan po svoji multikulturnosti, kar se še zlasti opazi na tržnici, kjer lahko najdete in po ugodni ceni kupite številne zanimive izdelke ali neobičajno sadje iz Surinama in celo Vietnama. Blizu se nahajajo tudi Cube Houses, majhna stanovanja v obliki kock, katerih notranjost si lahko ogledate za dva evra.

Hotel kot ladja. Ena izmed večjih znamenitosti je vsekakor most Erasmus, ki se širi nad reko Maas. Tik ob pristanišču stoji New York Holland Hotel, katerega notranjost je preoblikovana v ladjo. Tam si lahko privoščite zajtrk, kosilo ali pa samo sladico – slastno jabolčno ali čokoladno pito.

Za vsakega nekaj. V Rotterdamu boste našli različne restavracije, med njimi mehiško, kitajsko, tajsko, turško, surinamsko, italijansko in številne druge. Med potepanjem po mestu si lahko na vsakem vogalu privoščite manjši obrok – slasten sendvič, pito, turški falafel, italijanske panine in še marsikaj. Najboljšo kavo kupite v Coffe Company, nizozemski različici Starbucksa, zanjo pa boste odšteli od dva do pet evrov.

V Haag. Iz Rotterdama se lahko z vlakom odpravite v Haag, kamor boste prispeli v pol ure, za povratno vozovnico pa odšteli okoli devet evrov. Haag je administrativno mesto, kjer se nahajajo sedež nizozemske vlade in pomembne mednarodne sodne ustanove. Ena od najbolj znanih je Palača miru, kjer si lahko za pet evrov ogledate meddržavno sodišče Združenih narodov in stalno arbitražno sodišče. Od tod se lahko sprehodite do stavbe nizozemskega parlamenta, Binnenhof, ki ga lahko obiščete za šest evrov. S tramom pa se lahko odpeljete do peščene plaže Scheveningen, kjer lahko poleti surfate ali pa se sprostite v lokalih ob plaži. Tisti drznejši pa lahko s pomola plaže nad Severno morje skočite z vrvjo. Za ta podvig boste odšteli 70 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.