Magazin
22 ogledov

Kreativno na tolminskem Sotočju

Sotočje
1/4
Sajeta
Glasba, poezija, kreativa in narava - vse to združuje že 14. Kreativni tabor Sajeta, ki se je danes pričel na tolminskem Sotočju in bo trajal vse tja do nedelje.

14. Kreativni tabor Sajeta je danes na Sotočju s kiparsko delavnico odprl Dušan Gerlic, do nedelje, 4. avgusta pa se nam obeta bogat izbor ustvarjalnih delavnic, razstav, predavanj in seveda zvočnih poslastic domačih in tujih glasbenih gostov.

Od gibalnih delavnic do glasbenih eksperimentov

Otvoritveni večer, ki se že tradicionalno odvija na tolminskem Mestnem trgu, bo letos posvečen filmu, videu ter eksperimentalnemu glasbenemu projektu, naslednji dan pa se celotno dogajanje seli v neokrnjeno naravo Sotočja, kjer se bo dan pričel z jutranjo jogo, večer pa zaključil z afriškimi kalimbami dueta Najoua, avstrijsko violinistko Mio Zabelko, ter avantgardna diva Lydia Lunch. Petkov večer bo jazzovsko obarvan, z nastopom Zlatka Kaučiča v Kinogledališču Tolmin, glasbeno vzdušje bo nadaljeval trio Drašler - Karlovčec - Drašler, za zaključek pa poskrbeli francozi Ulan Bator. Sobotni oder bodo zavzeli slovenski Litošt, večer pa zaključil Britanec Alex Paterson. Tudi nedeljski, zaključni dan bo dogajanje pestro, saj se bo predstavila balkanska neodvisna založba SlušajNajglasnije.

Brezplačno kampiranje

Vstopnice so na voljo za vsak dan posebej (15 evrov, v nedeljo 8), za celoten paket boste v predprodaji, torej le še danes, odšteli 45 evrov, za vikend pa 35 evrov. V bližnjem gozdičku je možno tudi brezplačno kampiranje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.