Magazin
13 ogledov

"Kriza pomeni priložnost"

Podjetnika leta sta postala Andrej Orožen in Jure Knez iz podjetja Dewesoft. Žurnal24 main
Letošnjo nagrado podjetnik leta, ki jo že osemnajsto leto zapored podeljuje revija Podjetnik, sta dobila Andrej Orožen in Jure Knez iz trboveljskega podjetja Dewesoft.

Ukvarjata se z razvojem in proizvodnjo merilnih instrumentov in merilnih sistemov, ki jih med drugim uporabljajo tudi Nasa in večina evropskih proizvajalcev avtomobilov, tudi Ferrari, Bosch in formula 1.

Na formulo z otroki
"Formule 1 še nisem obiskal, čakam, da otroci zrastejo in bomo šli skupaj. Zame je bilo veliko bolj zanimivo videti tovarne, kjer se razvijajo dirkalniki, in testne poligone, kjer se opravljajo testiranja. Tako dobiš podroben pogled v samo tehnologijo razvoja," je povedal Jure Knez.

Na vzhodu krize ni čutiti
Podjetje Dewesoft se je v javnosti začelo pojavljati, ko je ameriška vesoljska agencija Nasa izbrala njihovo opremo za komunikacijo med vesoljskim plovilom, space shuttlom, in Zemljo. "Če pogledam tehniko, ki je v space shuttlu, bom raje ostal na tleh," pravi Knez in dodaja, da na vzhodnih trgih in v Združenih državah Amerike ni čutiti recesije, kar ga preseneča. "Krizo vidimo kot odlično poslovno priložnost za utrditev svojega položaja na trgu," je dodal Knez, ki se trenutno ukvarja s sistemom za aktivno varnost avtomobilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.