Magazin
28 ogledov

Križarjenje: od Benetk do Buenos Airesa

Salvador, Brazilija
1/21
Shutterstock
Ste za razburljivo popotovanje čez Atlantski ocean? Vkrcajte se na krov skoraj 300 metrov dolge križarke in se iz Benetk preko Sredozemlja in Atlantika odpravite vse do razigranega Ria de Janeira in pisanega Buenos Airesa.

Nepozabno 23-dnevno popotovanje se začne v kulturno romantičnih Benetkah, s prvim postankom v Valletti, glavnem mestu otoške države Malte, kjer si po ogledu znamenitosti lahko privoščite tudi tipično ribjo juho, pecivo ali hitri prigrizek z nadevom. Peti dan plovbe vas bo pripeljal v pisano in modernistično Barcelono, bogato z Gaudijevo arhitekturo, slavno katedralo Sagrado Fammilio, dišečimi tržnicami in kulinariko, ki bo razvajala vaše brbončice. Če boste po celodnevnem raziskovanju glavnega mesta Katalonije res lačni, si brez slabe vesti privoščite slavno špansko paello.

Zlati Maroko in zeleni Tenerifi

Še en dan plovbe vas bo pripeljal do zlatega Maroka. V Casablanci se bo vaš pogled ustavil na najvišji mošeji na svetu, z minaretom, visokim kar 200 metrov. Potepanje po starem delu mesta z obzidjem vas bo navdalo z romantiko, ljubitelji vsega dobrega pa ne smete izpustiti tipične maroške tržnice, na kateri boste našli vse od pisanih copat, sadja in zelišč do najslajših marcipanovih, orehovih in mandljevih sladic. Tenerifi, natančneje glavno mesto Santa Cruz, bo zadnji postanek na Sredozemlju. Ob prihodu v luko vas bo pozdravila opera v obliki vala, ki bežno spominja na sydneyjsko opero. Dan boste lahko preživeli med potepanjem po zelenih in cvetočih parkih, v fotografski objektiv pa boste zagotovo ujeli tudi hribe, ki se dvigujejo nad mesto.

Strastni Rio de Janeiro

Nadaljnja plovba čez Atlantik sicer traja pet dni, a mine hitro, saj lahko na njej uživate v pestrem razvedrilnem in kulturnem programu, brezcarinskem nakupovanju, kopanju v bazenih, se prepustite kulinaričnemu razvajanju … Petnajsti dan popotovanja pa se boste zbudili v nekdanji brazilski prestolnici Salvadorju. Ogled znamenitosti in pisane mestne ulice bodo poskrbeli, da boste začutili pravi utrip ležernosti Južne Amerike. Dober uvod v vse bolj nestrpen del potovanja, ki se bo nadaljeval s postankom v plesnem in strastnem Rio de Janeiru. Že od daleč vas bo pozdravil znamenit kip Jezusa na gori Corcovado. Postanek na plaži Copocabana je obvezen, prav tako skok v morje na plaži Ipanema.

Zaplešite tango

Križarjenje se zaključi dvajseti dan s prihodom v argentinski Buenos Aires in z vodenim krožnim izletom po mestu. Časa za ogled znamenitosti je veliko, saj sledita dve nočitvi v hotelu, nikakor pa ne smete zamuditi neskončnega pogleda na najširšo reko na svetu, Rido dela Plata. V fotografski objektiv morate ujeti vsaj nekaj utrinkov iz četrti La Boca, ki s pisanimi hišicami, strastnimi plesalci na ulici in številnimi umetniškimi kotički kar kličejo po pritiskanju na fotografski sprožilec. Ljubitelji nogometa pa ne smete mimo stadiona Boca Juniors, kjer je svojo pot začel eden najbolj znanih argentinskih nogometašev Diego Armando Maradona. Nikar pa ne smete zamuditi niti tipične argentinske pojedine s sočnim zrezkom argentinskega goveda, nujnim posladkom in čajem namesto kave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.