Magazin
696 ogledov

Kruhovi cmoki

kruhovi cmoki Blanka Kefer
Kruhovi cmoki so domača klasika. Če jih še nikoli niste pripravljali, recept poiščite spodaj.

Sestavine:

  • 250 g na kocke narezanega belega kruha
  • 50 g masla
  • 1/2 čebule (majhne)
  • 3 jedilne žlice peteršilja
  • 3 jajca
  • 250 ml mleka
  • 3 jedilne žlice moke
  • sol

Priprava:

  • Po receptu za kruhove cmoke moramo najprej olupiti in drobno nasekljati čebulo. V segreti ponvi stopimo maslo in v njem popražimo čebulo, da postekleni.
  • Počakamo, da se ohladi.
  • Medtem stepemo jajca in jih dobro razžvrkljamo. Zmešamo z mlekom in soljo in prelijemo čez kruh, narezan na kocke. Začinimo po okusu in pustimo nekaj časa stati.
  • Peteršilj operemo, stresemo, da se osuši in nasekljamo na drobno.
  • Peteršilj, ohlajeno čebulo in zmes iz kruhovih kock dobro premešamo in počakamo nekaj časa, da se sestavine povežejo. Na koncu primešamo moko. S hladno vodo si navlažimo roke in iz testa oblikujemo enako velike cmoke.
  • Medtem v velikem loncu zavremo vodo, solimo in vanjo položimo cmoke. Pazimo, da voda ne vre premočno, saj lahko cmoki razpadejo.
  • Kruhove cmoke kuhamo pribl. 10 minut, vzamemo iz vode in okrasimo s svežim, sesekljanim peteršiljem.

več receptov za cmoke poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.