Magazin
100 ogledov

Kuharski triki za vlaganje

V kozarce zelenjave ne tlačite, saj mora ostati dovolj prostora za tekočino. (Fo Žurnal24 main
Priprava ozimnice. Izberite sveže in zrele plodove približno enake velikosti.
Ozimnico ustrezno označite. Ozimnico obvezno označite z nalepko, na katero napišite ime vloženih plodov in sestavine, nujno pa tudi datum priprave. Če je ozimnica pravilno pripravljena, jo lahko hranite nekje do 9 mesecev, izjema so marmelade in džemi. Upoštevajte dejstvo, da se izguba vitaminov po devetih mesecih bistveno poveča, zato jo po možnosti uporabite že prej.

Za vlaganje uporabite le sveže sadje in zelenjavo, ki ju operite in po potrebi narežite tik pred uporabo. Plodovi naj bodo zreli, vendar ne prezreli, saj s takšnimi ne boste imeli dobre ozimnice. Če so poškodovani ali nagniti, jih odstranite. V kozarce vlagajte skupaj plodove, ki so približno enako zreli in veliki, saj bodo sicer nekateri bolj kisli (ali sladki, če konzervirate sadje).

Prekrijte jih v celoti
Plodov v kozarce nikoli ne tlačite, saj mora biti med njimi dovolj prostora za tekočino; ta mora plodove v celoti prekriti (ne smejo gledati iz nje) in s tem prepojiti. Da med plodovi ne bi ostali zračni mehurčki, z dnom zaprtega napolnjenega kozarca nekajkrat rahlo udarite ob kuhinjsko desko ali katero drugo trdo delovno površino.

Pol litra na kozarec
Pri preračunavanju, koliko kozarcev potrebujete za vlaganje, vam bo morda pomagal podatek, da v litrski kozarec, napolnjen s sadjem ali zelenjavo, pride približno pol litra tekočine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.