Magazin
52 ogledov

Lahka niška solata

Dodajte tudi češnjev paradižnik. Žurnal24 main
Poskusite eno izmed ''lažjih'' različic svetovno znane provansalske solate.

Za 4 osebe boste potrebovali naslednje sestavine:

  • 4 srednje velike paradižnike,
  • 1 kumaro,
  • manjšo glavo berivke,
  • 2 mladi čebuli,
  • 300 g fileja tune,
  • 8 filetov inčuna,
  • 4 jajca,
  • 4 žlice črnih oliv,
  • 3 žlice olivnega olja,
  • 1 zeleni feferon,
  • 2 vejici bazilike,
  • sol, poper.

Za solatni preliv boste potrebovali:
  • 5 žlic olivnega olja,
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa,
  • sol, poper.

Priprava
Očistite tunin file, ga splaknite pod tekočo hladno vodo in obrišite.
Jajca skuhajte v slani vodi.
Paradižnik očistite, narežite na krhlje, posolite in pustite, da se odcedi.

V segreti ponvi specite tunin file tako, da znotraj ostane rožnat; med peko ga namažite z olivnim oljem. Ko je pečen, ga odstavite, da se ohladi. Ohlajen tunin file narežite na manjše kocke, začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom.

Berivko ali drugo zeleno sezonsko solate očistite in jo natrgajte na večje kose. Očistite kumaro in čebulo ter ju narežite na kolesca. Feferon podolžno razpolovite, odstranite semena in na tanko narežite. Olive razkoščičite, inčunove filete podolžno razpolovite, olupljena jajca pa narežite na krhlje.

Solatni preliv pripravite tako, da gladko zmešate sol in kis, ki jima med mešanjem postopoma prilivate olivno olje, na koncu pa dodate sveže mleti črni poper.

V skledo stresite narezane paradižnike, kumaro, čebulo, tuno in jajca, dodajte olive, inčune in feferon. Prelijte s solatnim prelivom in premešajte.

Na krožnike razdelite zeleno solato, jo obložite s pripravljeno solato in potresete z bazilikinimi lističi.

Dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.