Magazin
37 ogledov

Lahko ljubimo preveč?

V razmerju ne pozabimo nase. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Je ljubezni do partnerja kdaj preveč? Odgovor je pritrdilen v primerih, ko v razmerju pozabimo nase.

Marsikdo bi bil začuden, če bi mu dejali, da svojega partnerja ljubi preveč. Kako je to sploh mogoče? Ljubezni ni nikoli dovolj, menijo mnogi. A pretirana ljubezen do partnerja obstaja in lahko pripelje do točke, ko pozabimo nase in se podredimo željam ter zahtevam partnerja. Tisti, ki ljubi preveč, pozabi na svoje vrednote, cilje in predstave o tem, kakšna naj bi ljubezen resnično bila.

V teh primerih lahko partner, ki je preveč ljubljen, iz človeka potegne njegovo najslabšo stran, saj ima nad njim popoln nadzor. Na dan privrejo ljubosumje in spletke, ljubezen preraste v nezdravo razmerje, polno vzponov in padcev.

Tudi ko nas ljubezen odnese v višave, v nas vrejo metuljčki in se nam zdi, da lahko dosežemo prav vse, ne smemo pozabiti sami nase in na to, kar smo bili, preden smo partnerja spoznali. Ta se je namreč zaljubil v človeka, kakršen je bil takrat, in ne v nekoga, ki se bo lahko spremenil v njegovo bledo senco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.