Magazin
13090 ogledov

Lea Sirk: Po mojih izračunih bi mogla biti še nižje

lea sirk
Nič ne bi naredila drugače, pravi Lea.

"Občutki so mešani, zdi se ti nemogoče, da se konča nekaj, na čemur si toliko časa delal in si izmišljal, kako bi bil poseben," je po včerajšnjem evrovizijskem tekmovanju dejala slovenska predstavnica Lea Sirk, ki je zasedla 22 mesto. Zmagala je izraelska predstavnica Nette s pesmijo Toy.

Od Hrvatov, Srbov in Črnogorcev ni dobila nič

"Po mojih izračunih bi mogla biti še nižje, kot je kazalo. Zadovoljna sem, da je bil močen 'voting', glede na to, katere države so ostale za nami," pravi Lea, ki od sosednjih in nekdanjih skupnih držav, Hrvaške, Srbije in Črne Gore, ni dobila nobene točke. "Ne vem, če smo mi njim kaj dali, najbrž nismo. Tako, da ne morem kritizirati nekoga drugega," pravi Lea. "Tudi na moji lestvici je bilo pred njimi veliko drugih komadov. Je pa res, da je to že tradicija, da si sosedi dokažemo podporo. Severnjaki si jo izkazujejo. Jaz bi jo izkazala že iz tega vidika, ker vem, da je drugi ne dajejo." 

lea sirk | Avtor: Profimedia Profimedia

"Najraje bi šla pucat"

"Zdaj bi najraje oprala vse cunje, ki jih imam v kovčku. Zelo rada čistim, najraje bi šla glancat kopalnico, ker me to sprošča," pravi Lea, ki bo proti Sloveniji poletela ob 15. uri, v kovček pa zaprla, kot pravi, tudi vse spomine in jih za vedno hranila. "Res je nepozabna izkušnja in vse, kar se zgodi, se zgodi z namenom. Imela sem številne kontakte s producenti in z ljudmi, ki so pomembni zame." 

lea sirk Magazin Presenečenje! Lea Sirk spet spremenila pesem

"Nič ne bi naredila drugače"

Zaigrane tehnične težave iz predizbora je Lea v finalu spremenila v vzklik "Ustavite glasbo!" in občinstvo pozvala, naj zapoje z njo. "Absolutno ne bi naredila nič drugače. To je maksimum moje inteligence in zmožnosti," pravi Lea, ki je ponosna predvsem na to, da je zdržala do konca tempo. "Nobene slabe energije ni bilo, nobenega, ki bi rušil vzdušje v ekipi, dvakrat sem bila na Evroviziji, nikoli ni bilo takega vzdušja," pravi Lea in za energijo, ki so jo pri njej občudovali prav vsi pravi, da je "darilo, ki ga je dobila ob rojstvu."

lea sirk | Avtor: Profimedia Profimedia

"Dokazala sem, da se ne bojim 300 milijonov ljudi. Res se jih nisem bala," dodaja Sirkova in poudarja, da je še vedno polna čustev in utrujena ter vesela, da se vrača v Slovenijo, ker bo takoj šla na turnejo. "Čas je, da vidijo Leo plesati in skakati, da to, kar so tukaj občutili vsi tujci, občutijo tudi Slovenci."

 

 

 

Komentarjev 12
  • Janez Smodis 15:26 14.maj 2018.

    Točno kar v kopalnico in tam ostani

  • jozicamurn 15:10 13.maj 2018.

    Slovenija tudi ni dala točke sosedom ali bivšim skupnim državam, je pa zato televoting bil kar vredu in dobili smo kar nekaj pik, pomoje pa so te pike prišle iz bivših držav. Sicer pa mi to glasovanje sploh ni bilo ...prikaži več jasno. Nek hiter lari fari.

  • mercedesb 14:06 13.maj 2018.

    Saj za drugam nisi kot glancat kopalnico